Svindel: Slet denne mail fra "Danske Bank"

Har du modtaget en email med ’Danske Bank Denmark’ som afsender, er du langt fra den eneste.

Lige nu florerer en falsk mail med teksten ’Danske bank (Opdatering af din netbank konto) i emnefeltet, hvor modtageren bliver bedt om at indtaste fortrolige oplysninger.

Det bekræfter Danske Bank over for tv2.dk.

- Der er noget, der tyder på, at den har ramt en række danskere i dag. Vi har i hvert fald fået en del henvendelser i kundelinjen, siger Kenni Leth, der er pressechef i Danske Bank, til tv2.dk.

- Kære kunde. Vi ønsker at advare dig om, at adgang til din online konto snart udløber. For fortsat at drage fordele af dette, vil vi bede dig om dine data på nedenstående link for at bekræfte, står der blandt andet i mailen, som også indeholder et link til en webside, der ser ud som på billedet herunder.

Mailen er en såkaldt phishing-mail, der kun har til formål at lokke personfølsomme oplysninger ud af dig med henblik på misbrug, og derfor skal du under ingen omstændigheder klikke på linket og afgive dine oplysninger.

- Rådet til kunderne er, at de skal slette disse mails, hvis de får dem, og er de i tvivl, så skal de tage fat i os. Vores kundelinje er åben 24 timer i døgnet, siger Kenni Leth.

Du kan se hele Danske Banks liste over kendte falske emails her. Er du i tvivl om, hvordan du identificerer en falsk mail, kan du få hjælp her.