Svært ved at slippe mobilen? Så er du nok fra ....

Der er markant forskel på danskerne, når det kommer til evnen til at fralægge sig sin mobil i sociale sammenhænge.

Københavnere har klart sværest ved at være til familiemiddag eller i biografen uden mobilen. Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for Telia.

Antallet af københavnere, der bruger mobilen under en hyggelig familiemiddag, er 13 procent højere end gennemsnittet. Når de er i biografen er det 9 procent flere, der kan finde på at hive mobilen frem.

- Der er mange måder at bruge sin mobiltelefon på – også i sociale sammenhænge. Og det er svært at fortænke nogen i, at man for eksempel bruger mobilen til et møde, hvis det blot drejer sig om, at man tjekker sin kalender eller skal finde en oplysning i en mail. På samme måde kan det jo være, at mobilen kun har været fremme under familiemiddagen, fordi man skulle have afgjort en diskussion om, hvor mange landskampsmål Nicklas Bendtner egentlig har scoret, siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telia, i en pressemeddelelse.

Når det drejer sig om dating, er det til gengæld nordjyderne, der har knap så meget pli. Dobbelt så mange nordjydere i forhold til den gennemsnitlige dansker kan finde på at bruge mobilen på en date.