Sådan redder du mobilen efter strandturen

Bliver din smartphone våd på strandturen, er der flere ting, du kan gøre for at redde den, råder to reparatører. Foto: Polfoto

- Plonk!

Du kigger frygtsomt ned, og ser din kære telefon på havbunden. Det er især hav-, pool og toiletvand, der er synderen, når mobiltelefoner går i stykker under sommerens udskejelser. Men selv om din telefon er kommet under vand, er der stadig håb.

- Det afhænger selvfølgelig af, hvor lang tid telefonen har været væskeskadet. Men der er bestemt mulighed for at redde den, hvis man reagerer relativt hurtigt, siger Anders Laidlaw Kjærsgaard, der regionschef hos Irep.dk, som reparerer mobiltelefoner.

- Jo hurtigere vi kan få skilt den ad, jo bedre. Telefonen skal slukkes med det samme, så strømmen ikke kører igennem telefonen, siger Anders Laidlaw Kjærsgaard.

André Nielsen, der er medarbejder hos virksomheden mobildoktoren.dk, er enig:

- Er din telefon blevet våd, så skynd dig at slukke den, og pil batteriet ud – hvis du kan. Man skal have specialudstyr for at tage batteriet ud af en smartphone, siger han.

LÆS OGSÅ: Tag på festival med stil

Anders Laidlaw Kjærsgaard fra Irep.dk anbefaler tricket med at putte den våde mobil i en pose med ris. Men André Nielsen mener ikke, der er hold i metoden, der skulle opsuge fugten.

- Det nytter altså ikke noget. Det vigtigste er at få strømmen fra så hurtigt som muligt, så telefonen ikke brænder sammen, råder han.

En sidste opfordring: Husk at tage backup af al data på din mobil, før du tager på stranden, så telefonnumre, fotos og beskeder ikke går tabt, hvis uheldet er ude.