Nyt amerikansk tilbud på mobilen slår alle andre

Topchef hos T-Mobile John Legere har et tilbud, du ikke kan afslå... hvis du bor i USA. Billede: Scanpix

Mobilgiganten T-Mobile vil nu tilbyde sine kunder global data, uden at det skal koste dem en krone ekstra. Det skriver The Verge.

Servicen vil begynde d. 31 oktober og vil gælde for kunder, der allerede har et simple choice abonnement uden at de skal betale ekstra.

I første omgang vil servicen gæld i 100 lande, og ud over gratis sms og data vil man kunne lave opkald til 20 cent i minuttet, mens man er i de lande.

Planen går i stik modsat retning end hvad andre teleselskaber tilbyder. Det er oftest meget dyrt at forbruge data i udlandet, hvilket også er grunden til, at mange slukker for deres datanetværk, mens de er på ferie. T-Mobile håber at den nye plan vil få folk til at være mindre bange for dataforbrug i udlandet.

Europæiske komplikationer

Beep har kontaktet en række danske teleselskaber for at høre, om danske kunder vil kunne opleve et lignende tilbud.

Kommunikationschef for Telia, Mette Honoré forklarer, at der er visse lovgivningsmæssige forskelle, der kan gøre det meget kompliceret.

- Man kan ikke sammenligne med T-Mobile, da det er helt forskellige markeder. I EU er der meget regulering, og der fremsættes fortsat nye reguleringsforslag for EU-roaming, siger hun til tv2.dk

Mette Honoré ønsker samtidig, at der blev mindre regulering, så teleselskaberne selv kunne bestemme.

En anden type dataplan

Direktør for mobildivisionen hos TDC, Frederik Søgaard bider mærke i, at det danske marked har fokuseret mere på andre dataformer.

- T-Mobiles lancering ser interessant ud, og vi følger altid tiltag i markedet både i Danmark og internationalt. I forhold til data i Danmark satser vi på 3G og 4G - og ikke 2G data som T-Mobile her har præsenteret, siger han til tv2.dk.

Søgaard ser de samme problmer som Mette Honoré, når det kommer til at implementere et lignende tiltag i Europa.

- Der er intet, der er umuligt, men man kan sige, at det europæiske marked er væsentligt mere opsplittet på flere aktører end de amerikanske. Derfor er min vurdering, at det vil være en meget stor koordineringsopgave og ikke mindst meget dyrt i hele Europa, siger han.