Tablets overhaler aviser i Danmark

Foto: Scanpix

Har du en tablet, er der en god chance for, at du bruger mere tid sammen med den end med en trykt avis i hænderne.

Det er nemlig mediebureauet Carats konklusion på baggrund af en undersøgelse om danskernes medievaner, som Index Danmark/Gallup står bag. Det skriver Mediawatch.

I gennemsnit bruger danskerne således 15,2 minutter på at læse avis hver dag, mens vi dagligt bruger hele 19,4 minutter med tableten i hånden. Undersøgelsen kommer dog ikke med konkrete tal på, hvordan minutterne fordeler sig mellem læsning, streaming af videoindhold, spil, sociale medier og andet på vores tablets.

- Det tog en årrække for nettet at nå 20 procents udbredelse, og det tog måske fire-fem år for mobil. Nu har vi set, at det tog to år for tablets og et år for smart-tv, så evnen til at tage ny teknologi til sig bliver stadig større, siger Paw Saxgren, der er digital direktør hos Carat, til Mediawatch.

Regner man tallene for computer og mobil med, overstiger dækningen på de digitale medier nu alle andre medietyper hele døgnet rundt blandt dele af befolkningen – især hos de unge. Ikke engang tv’et kan længere hamle op med de moderne medier, på trods af at folk om aftenen traditionelt har brugt mere tid foran fjernsynet end på andre medier.