Tag din iPad med i biografen

Den Lille Havfrue har fået nyt liv gennem second screen spil. Billede: Mashable

Det er 24 år siden at Disneys udgave af den lille havfrue havde premiere i biograferne. Dengang var filmen med til at genetablere Disney-koncernen som en mastodont indenfor filmbranchen, og banede vejen for de succesrige 90’ere med film som Aladdin og Løvernes Konge.

Disney har valgt at vise filmen i biografen igen, og denne gang har den gamle blockbuster et par nye tricks i ærmet.

Biografgængerne bliver nemlig opfordret til at tage deres iPads med i biografen, og hente Disneys gratis Second Screen Live-app.

Via denne app kan man spille spil, kæmpe mod de andre biografgængere og synge med på sangene parallelt med at historien udfolder sig på lærredet. Det bliver altså en helt anden oplevelse at gå i biografen.

Det kan komme til Danmark

Oplevelsen er kun i 16 forskellige biografer i USA og gælder kun frem til d. 20. oktober, men formanden for Brancheforeningen Danske Biografer, Kim Pedersen er ikke afvisende for lignende oplevelser i Danmark.

- Det kræver selvfølgelig at indholdet er der til det, ellers giver det ingen mening. Det er ikke noget man bare kan gøre med enhver film.  Den dag indholdet er der, vil vi forholde os til det, siger han til tv2.dk.

Hvis det engang bliver aktuelt, vil det dog kun være ved meget specielle forestillinger, og det skal fremgå tydeligt, så folk ved hvad de går ind til.

- Der skal skiltes meget tydeligt med det. Det er meget vigtigt, at vi holder de to ting adskilt, så man ikke kommer ind til en forestilling og forventer man kan sidde i ro og mag, og halvdelen af salen så har deres tablets fremme, siger Kim Pedersen.

Kim Pedersen tror dog ikke på, at det vil vinde bred udbredelse i fremtiden.

- Det er et spændende forsøg, men jeg kan ikke se det blive til meget andet end en lille niche, siger han.

Kilde: Mashable