Tag Sony på håndledet til foråret

BARCELONA: Det handler om smartphones, trends og store skærme, men overalt handler det om hvad vi skal tage på håndledet, foden, i øret og rundt om halsen i 2014. Mobile World Congress er tændt på de såkaldte 'wearables'.

En af de mere interessante wearables er dog ikke blevet nyannonceret her på messen, men kom i stedet frem på CES i Las Vegas tilbage i januar. Jeg kiggede dengang på Sony Smartband, der stadig manglede nogle enkelte færdigheder.

Men noget tyder på, at Sony har gjort produktet færdig og er klar til en lancering, der også vil ramme Danmark med deres Smartband en gang til marts.

Armbåndet er et samarbejde med deres lille sensor kaldet Sony Core, som tager tracking til et nyt niveau, der ikke blot holder øje med hvor langt du går og løber, men kan holde styr på når du kører bil, sover og så også hvad du laver på dine enheder. Den er vandtæt og kan derved sidde på armen 24 timer, hvis du skulle have lyst.

Sammen med en Lifelog-app kan man se hvor længe man så film på sine mobile enheder dagen i forvejen, hvad man læste af bøger eller hvilke apps man spillede. Tanken er, at den skal kunne bruges som en virtuel og eletronisk dagbog, der både holder styr på hvor meget du bevæger dig, og også hvad du egentlig laver på enhederne.

Helt grundlæggende er det måske ikke den mest brugbare ting, men udgangspunktet er til at arbejde med, og der vil være en del muligheder i samle de ting, da vi bruger vores mobile enheder til mere og mere i dag.

Sony Smartband vil kunne kobles op til diverse Android-enheder, så det tyder på, at det ikke kun vil samarbejde med Sonys egne enheder.