Taxatjeneste optrapper kampen mod Uber i Danmark

Nu bliver det lige straks endnu nemmere at køre med privattaxa i Danmark.

Fra december kan passagerere, der benytter sig af taxa-applikationen Haxi nemlig koble et betalingskort til deres brugerprofil. Det nye system hedder HaxiPay og skal gøre det muligt fremover at kunne betale chaufføren med få tryk på telefonen.

Oprustningen sker som en reaktion på den amerikanske konkurrent Ubers ankomst på det skandinaviske marked. Derfor bliver det fremover også billigere at bruge Haxi.

- Ubers ankomst er positivt for Haxi og hjælper med at modne markedet. Derfor sænke vi prisen til 5-10%, så det prismæssigt bliver det mest fordelagtige system for både passagerer og chauffører, siger medstifter Aleksander Soender i en pressemeddelelse.

Haxi blev lanceret i Norge i 2013 og kom til Danmark i juni i år. Der er i øjeblikket over 42000 registrerede brugere og 4000 chauffører knyttet til tjenesten i Skandinavien.

Alligevel er Haxi ikke blevet hilst ubetinget velkommen herhjemme. Her har Trafikstyrelsen nemlig efterfølgende meldt tjenesten til politiet for overtrædelse af personbefordringsloven. I Norge er Haxi ligeledes blevet anmeldt af bl.a Norsk Transportarbeiterforbund, men Oslo politi har afvist at gå videre med sagen.

Det samme gælder konkurrenten Uber. Her politianmeldte Trafikstyrelsen den amerikanske taxa-app på lanceringsdagen i Danmark. Få dage senere anmeldte Oslo kommune ligeledes Uber til norsk politi.