TDC vil dræbe E'et på mobilen

I en større og ganske ambitiøs plan vil TDC nu til at rulle nyt netværk ud over hele landet, der både betyder bedre dækning til udkantsområderne, højere hastigheder, 4G til alle og bedre talekvalitet.

En større teknisk arbejdsproces er allerede begyndt at rulle ud, der konkret betyder, at TDC vil udskifte og forbedre 3.400 mobilmaster rundt omkring i landet. Planen er, at inden februar 2015 vil 99 procent af hele Danmark være dækket ind i 4G-net på et bedre og mere vidtrækkende 800 MHz-bånd.

Ruller ud fra nu

Allerede fra denne måned er man begyndt at rulle det ud i Nordsjælland og inden september i år vil hele Sjælland være med på det nye netværk. Derefter kommer det sydlige Jylland for til sidst at slutte af inden februar i Nordjylland.

I samme ombæring af 4G-udrulningen og udskiftningen af masterne vil TDC nu også helt til at fjerne det nu noget gammeldags 2G-netværk bedre kendt som Edge på mobilen. Det ses som et E i din telefon, og selv i hjertet af Danmarks største byer, vil du i dag ofte opleve Edge på blandt andet TDCs netværk.

- Vores mål er vi helst gerne ser, at danskernes telefoner ikke længere viser E’et i toppen af skærmen, og man i stedet oplever 3G i det meste af landet, siger Kim Søgård Kristensen, TDCs tekniske chef.

Det vil ikke kun betyde bedre data-dækning, når der enten skal downloades ting og hentes websider på nettet, det skulle også betyde bedre og skarpere telefonopkald, da man holder telefonopkaldet på 3G-netværket. Det kan man fordi netværket nu vil kunne håndtere byrden uden at gå på kompromis.

Du kan følge TDCs ambitiøse plan og se hvornår dit område vil få bedre dækning på websiden Netvaerk.tdc.dk.