Test dig selv: Læs 500 ord i minuttet

Foto: Polfoto

Den traditionelle bog med fysiske sider bliver hele tiden udfordret af nye tingester, der skal gøre det smartere og nemmere at læse bøger. Nu skal det også være hurtigere.

Det amerikanske firma Spritz har udviklet en app, der er perfekt, når det skal gå hurtigt, det skriver Huffington Post. Med deres teknologi bliver det nemlig muligt at læse op til 1000 ord i minuttet. Til sammenligning læser en gennemsnitlig universitetsstuderende 2-400 ord i minuttet.

Programmet serverer et ord ad gangen for dig, og så kan du selv justere hastigheden. Du kan vælge fra 250 til 1000 ord i minuttet. Den hurtigste hastighed vil gøre dig i stand til at læse en bog på 1000 sider på under 90 minutter, men så skal du også virkelig holde tungen lige i munden.

Du kan teste den nye teknologi her og se hvilket hastighedsniveau, der virker for dig. Du skal begynde fra toppen af, så dine øjne kan vænne sig til hastigheden.

Først læs 250 ord i minuttet:

Så læs 350 ord i minuttet:

Og til sidst kan du læse de 500 ord i minuttet:

Specielt god til små enheder

Andre appudviklere har tidligere udgivet lignende apps. Men det, der gør denne app unik, er at den identificere det bogstav, som dit øje fokuserer på i hvert ord.

Bogstaverne bliver så placeret samme sted og markeret med rødt. Dermed slipper du for at bevæge øjet, når du læser. Og kan læse væsentligt hurtigere end normalt.

Den nye app er især god til små enheder som smartphones og smartwatches. Det kræver nemlig ikke særlig meget skærmplads, fordi der kun vises et ord ad gangen.

Appen kommer til Samsung Galaxy S5 og Samsung Gear Watch 2, som netop er kommet på markedet.

Kilde: Huffington Post