Tjekker du tit e-mail? Det gør dig dummere

Bevæbnet med smartphones er vi koblet til verden som aldrig før.

Rigtig mange danskere bruger et hav af forskellige sociale medier og e-mails, hvor der når som helst kan tikke beskeder ind.

Selv når der ikke tikker beskeder ind, ja, så skal man måske alligevel ”ind” og tjekke, om man er gået glip af noget. Men måske man skulle overveje at lade sin smartphone blive i hylsteret lidt oftere, og modstå fristelsen for lige at tjekke ”om-der-skulle-være-sket-noget” på Facebook.

For ifølge Business Insider, så siger videnskaben, at vi faktisk bliver en hel del dummere af at zappe frem og tilbage mellem arbejdsopgaver, e-mails og så videre.

Vores dyrebare tid drænes

Hvis du nogle gange føler, at du har svært ved at nå alle dine opgaver på jobbet, så kan det skyldes, at din tid og koncentration langsomt bliver drænet.

Hver eneste gang du bliver forstyrret, som for eksempel hvis din telefon dikterer, at du skal give den opmærksomhed, eller din indbakke endnu en gang står og blinker, så mister du dyrebar tid.

Faktisk mister man op mod 20 minutter. Det er så lang tid, det tager dig at vende tilbage til, og kunne samle fokus omkring, hvad du var igang med før.

Vores IQ falder drastisk

Ifølge en engelsk undersøgelse fra King’s College London, så falder vores IQ med hele ti point, når vi begynder at bruge unødvendig tid på vores e-mails og andre beskeder.

Det vil ifølge undersøgelsen sige, at IQ’en falder med mere, end hvis man har røget hash.

Hurtigere at tage en opgave ad gangen

Hvis man bare sørger for at tage en opgave ad gangen, i stedet for at skifte imellem en masse forskellige, så bliver man langt mere effektiv, viser en undersøgelse fra American Psychological Association.

Sørger man for ikke at skifte frem og tilbage mellem e-mails, Facebook-beskeder og meget andet, så kan man blive helt op til 40 procent mere effektiv.

Mister evnen til at fokusere

Forskning fra Stanford University har gået myten om multitasking efter i sømmene.

Hvis man hele tiden multitasker, så ændrer man sin hjernestruktur således, at man generelt får svært ved at fokusere.

Derfor er det bedste, man kan gøre, at sørge for at lukke af i minimum 30 minutter, så man kan fordybe sig og fokusere på kun en enkelt opgave ad gangen, inden man skal have en kort pause.