Tjenesten Kickstarter nu i Danmark

Inden Facebook købte firmaet Oculus og deres VR-briller for 2 milliarder dollar, begyndte de deres liv på Kickstarter.com. Det samme med et af de første smartwatches, Pebble, og et hav af andre produkter.

Kickstarter er crowdfunding-sitet, som nu kommer til Danmark, oplyser firmaet bag.

- Skandinavien huser nogle af verdens mest kreative mennesker, og vi er glade for at byde dem velkommen til Kickstarter-universet. Vi er spændte på, hvilke nye idéer og projekter, der vækkes til live, nu hvor Kickstarter åbner i Skandinavien. Vi ser frem til at se vilde computerspil, innovativ teknologi, banebrydende kunst og meget mere, siger Kickstarters øverste direktør Yancey Strickler.

Det betyder, at danske ‘creators’, som Kickstarter kalder brugerne, kan fra i dag opbygge deres projekter og gøre dem klar på siden. Fra oktober vil projekterne så kunne blive præsenteret på Kickstarter.com.

Der har været fart på siden Kickstarter åbnede i 2009. Og siden da har websiden rejst over 1 milliard dollar af mere end 6,9 millioner mennesker, der har finansieret 69.000 forskellige kreative projekter.

De danske projekter

De københavnske folk bag projektet Vaavud skaffede 392.000 kroner til et håndholdt apparat, der kan måle både vindstyrke og vindretning ved hjælp af 1.049 donationer på Kickstarter.

De aarhusianske drenge bag virksomheden Organic Basics, der sælger økologiske underbukser til mænd, formåede ved hjælp af Kickstarters platform at indsamle penge til deres underbukse-projekt på kun to dage og projektet gik fra at være en idé til en virksomhed takket være Kickstarter.

Ud over Kickstarter åbner i Skandinavien i dag, bliver tjenesten og lanceret i Irland, og er nu tilgængelig i 10 lande.