Top-modeboss bliver ny chef hos Apple

I går annoncerede Apple, at de har ansat Burberrys øverste chef, Angela Ahrendts, som nu skal stå for deres fysiske og online-butikker.

Et kæmpe scoop for Apple er hele branchen enige om, da 53-årige Ahrendt er en af de mest interessante skikkelser i hele modeindustrien.

FÃ¥et Burberry ind i den digitale tidsalder

Ahrendt har i sin tid hos Burberry fået drejet deres årlige omsætning op med hele 250 procent siden 2006 og tjent 3,2 milliarder til selskabet. Og selve aktiepriserne på Burberry har i hendes tid steget med hele 300 procent, så hun er bestemt ikke hvem-som-helst.

Hun står samtidig for at rykke det ikoniske Burberry med en hundredelang historie ind i den digitale tidsalder i form af innovation og nytænkning i deres butikker.

SÃ¥dan kunne Apple Stores komme til at se ud. Foto: Martin Hajek

Men hun står også øverst på listen som Storbritanniens højst-betalte CEO. Og nu skal hun stå i spidsen for Apples fysiske og verdenskendte Apple Stores samt deres online-butik, der må siges at være lige så kendt af Apple-fans.

Derfor kan hun have sagt ja

Men hun går fra en stilling som CEO til titlen som senior vice president, der er et skridt ned af titel-stigen. Men analytiker fra Forrester, Sucharita Mulpuru fortæller Mashable.com, at der kan være tre grunde til, at hun har forladt sin højprofilerede stilling hos Burberry med forsider på bl.a. Fortune til nu at tage en lavere stilling hos Apple.

- De må have givet hende et løfte om flere penge, end du eller jeg nogensinde kunne forestille os. Det er en af de kun tre grunde til, at du ville opgive at være direktør for et angiveligt succesfuld virksomhed, formoder Mulpuru til Mashable og fortsætter:

- Den anden årsag ville være, hvis du var ved at blive skubbet ud eller har haft alvorlige konflikter med dit team og årsag tre kan være den stærkeste af alle: Måske ønsker hun virkelig at vokse og lære, og hun er en smule besat med teknologi, og dette kunne være en intellektuel stræben for hende, slår Mulpuru fast.

Men noget mere kunne være på færde, mener Sucharita Mulpuru. De kunne have lovet hende at tilpasse og forme hende som den næste topchef hos Apple, der på et tidspunkt vil tage over Tim Cook.

Og selv om der står mange kvalificerede kræfter i kø hos verdens mest værdifulde selskab, så vil hun være den eneste kvinde i Apples top, der samtidig har en ganske god fortid.