Trafikråd: Wifi i bilen kan være farligt

Det er ikke længe siden Rådet for Sikker Trafik havde en landsdækkende kampagne i medierne, der skulle gøre billisterne opmærksomme på, at blot et kort uopmærksomt øjeblik kan have store konsekvenser.

Så når Volkswagen nu tilbyder alle deres biler med en mulighed for at kunne koble sig på nettet, så er Rådet for Sikker Trafik selvfølgelig opmærksom. Og Rådets dokumentationschef, Jesper Sølund mener da også, at det kan være en potentiel sikkerhedsfare.

- Det er som mobilerne. Det er et tveægget sværd, hvor udviklingen giver billisterne bedre muligheder for at være forbundet, det kan bruges til at underholde børnene på bagsædet, men det kan samtidig også vise sig at være en tand for fristende at tjekke sin mail, streame eller andet på mobilen, mens man kører bil, forklarer Jesper Sølund, som dog slår fast, at routeren i Volkswagens tilbud også kan bruges op til 30 minutter efter bilen er slukket, og det ser han som et positivt tegn.

Bedre og mere målrettet trafikinformation

Han er heller ikke blind for de muligheder en forbundet bil vil kunne have fremover.

- Du er jo forbundet i forvejen på mobilen, men nu bliver mobilen mere integreret i bilen. Du kan få realtime information, så du geografisk kan lokalisere hvor du er henne, og derved kan du få målrettet information, når der sker ulykker eller der er behov for trafikoplysninger, fortæller Jesper Sølund.

Men brugen af wifi i bilen afhænger meget af den enkle billist, og her påpeger Jesper Sølund, at Rådet for Sikker Trafiks egne undersøgelser viser, at de danske billister i højere grad udviser fornuft og godt kan adskille, hvornår man vil skulle bruge nettet.

- Vi prøver med vores løbende kampagner, at henvende os til den sunde fornuft hos billisterne, og så længe den også sejrer her, så er riscierne ved wifi i bilen mindre, fortæller han.