Tre armbåndsure ud over det sædvanlige

De intelligente armbåndsure, der kan fortælle dig om vind og vejr, give dig besked, når der er en sms eller fortælle når din mobil ringer er ikke helt nyt. De har faktisk været der i en god rum tid, men det er først på det seneste, at de såkaldte smartwatches er blevet interessante nok.

Det sker efter Samsung har lavet deres nye Galaxy Gear og Sony er kommet ud med deres andenversion af deres smartwatch, der samarbejder med deres smartphones. Vi har taget et kig på tre forskellige ure.

Sony Smartwatch 2

  • Pris: 1.500 kroner

Dette armbåndsur er klart testens letteste og det pæneste. Det er enkelt og kommer i sort og hvid. Sammen med din Sony-smartphone kan du se når der kommer sms’er, se hvem der ringer, læse tweets og holde styr på din træning. Men derudover mangler der stadig nogle tiltag før uret her er oplagt som din håndleds-buddy.

De apps der er fungerer endnu ikke optimalt, og løbeappen Runtastic er fin, men kræver stadig, at du har mobilen med ud på løbetur. Og det vil samtidig også kun fungere med betalings-app’en, der i Google Play koster omkring 35 kroner.

Samsung Galaxy Gear

  • Pris: 2.500 kroner

Et klart dyrere ur, der så også kan langt mere end de andre. Samtidig oplever man, at der er blevet arbejdet langt mere på brugerfladen, som virker mere poleret og brugervenligt i forhold til den lille skærm.

Uret kan tage billeder for dig med et lille kamera, der sidder på remmen, der er mikrofon og højtaler på bagsiden af remmen, så du i bedste James Bond-manér kan tage opkald og så kan du ellers holde styr på din kalender og andre oplagte apps.

Dog virker det stadig noget mere kluntet end de to andre, og har ikke samme træningsfaciliteter som hos Sony. Til en højere pris ville jeg gerne se lidt mere udnyttelse. Uret fungerer sammen med enkelte Galaxy-produkter som den nye kæmpe phablet Galaxy Note 3 og topmodellen Galaxy S4.

Pebble

  • Pris: 850 kroner

En af de største indsamlinger på Kickstarter har nu finanseret dette lille bluetooth-ur, der kan forbindes med Android eller iOS-mobiler og på den måde være den forlængede arm, når der kommer opkald eller sms’er.

Uret kan bruges til træning, men kræver ligesom med Sony, at du har mobilen med på turen. Vi ville gerne snart se et ur, der alene kunne klare turen og så efterfølgende blive opdateret med mobilen, når du kommer hjem.

Finish er endnu ikke helt på top med de andre produkter, og skærmen er ligeledes ikke touch, men derimod e-ink, som man kender fra ebogs-læsere som eksempelvis Kindle.

Men man får et fint og enkelt smartwatch til langt færre penge end de to andre, og til de små opgaver fungerer uret faktisk ganske fint.