Tre grunde: Derfor kan Apple Watch fejle

En gang nÊste Är, vil Apple Watch dukke op i handlen. Det vil koste 350 dollar, have et ton af design-muligheder og vil vÊre et funktionsspÊkket armbÄndsur med brugbare og mindre-brugbare funktioner.

Der er godt og vel et halvt Är til Apple vil lancere uret i butikkerne. Det kan vÊre tilpas lÊnge for et hÄrdtarbejdende udviklerteam til at fÄ styr pÄ nogle af de problemer, Apple tomler med pÄ uret.

Men som Apple Watch er blevet prÊsenteret lige nu, sÄ ser jeg tre faldgruber for uret og dets fremtidige succes.

1. Batteriet holder en dag

Apple har nu svaret pÄ spÞrgsmÄlet, og svaret er bestemt ikke rolig lÊsning for alle os, der ellers hÄbede pÄ en dÄrlig undskyldning for at beklÊde vores hÄndled med Êbler.

- Der er en masse ny teknologi pakket ind i Apple Watch og vi tror, at folk vil elske at bruge det gennem hele dagen. Vi forventer, at folk vil lade det hver nat, hvilket er grunden til vi designede en innovativ oplader-lĂžsning, som kombinerer MagSafe-teknologi med induktiv opladning, siger Apples talskvinde Nat Kerris til Recode.net.

AltsÄ mindre end en dag pÄ batteriet. Og sÄ skal vi til stikkene. Vi er vant til det pÄ smartphones, men et ur er noget andet. Det skal sidde pÄ armen og blot vÊre der. Og hvis man glemmer at oplade det, sÄ er det egentlig bare mere en klods om armen end noget andet.

IfĂžlge Recode er Apple selv utilfredse med udfaldet som det er nu, sĂ„ mon ikke der vil blive rettet op pĂ„ det inden ”early 2015”.

2. Fungerer kun sammen med iPhone

Egentlig ikke en ny information, men der var mange informationer, der skulle igennem maskinen pÄ meget kort tid, sÄ det er egentlig fÞrst nu, det gÄr op for mig, hvad det egentlig betyder.

For mens Apple selv var umÄdeligt stolte af uret, og Tim Cook proklamerede, at det ville Êndre den mÄde vi ser pÄ trÊningen i dag, sÄ er det mildest talt et mindre problem, at iPhone altid skal slÊbes med.

Jeg kunne ellers se ideen i uret, der mÄlte min puls, hjerteslag, fart, distancen og mere, nÄr jeg var ude og lÞbe. Men jeg lÞber allerede med iPhone pÄ armen. Jeg kan ikke se, hvorfor jeg skal have endnu et produkt pÄ armen.

Det ville havde vĂŠret dejligt at kunne pille iPhone af, og i stedet blot benytte sig af det mindre ur. Men her mister jeg nu features som GPS og andre forbindelser, fordi uret ikke har det indbygget. SĂ„ de to enheder ser indtil videre ud til at vĂŠre uadskillige.

Det er irriterende med Samsung Galaxy og deres Gear, og selvfÞlgelig er det ogsÄ irriterende med iPhone og Watch. Fix det gerne, Apple, sÄ man kan opleve en smule mere frihed i hverdagen.

3. Hvorfor skal jeg bruge det?

Apple har vĂŠret der fĂžr med iPad. Det var et miks mellem en laptop og en smartphone, og brugerne og de potentielle kunder var skeptiske. Hvorfor skulle man dog overhovedet kĂžbe den? I dag er det en kĂŠmpe succes, men det skyldes blandt andet, at Apple har vĂŠret gode til at markedsfĂžre produktet, vise mulighederne for det, og at de danske forĂŠldre har noget at underholde deres bĂžrn med.

Samme scenario har Apple ikke rigtig med Watch i dag. Android var dengang ikke eksisterende som konkurrent. I dag fylder de det hele. Og igen er Watch et produkt, der kun kan leve sammen med et andet produkt. Og selv om Apple er gode til at overtale kunderne, sÄ krÊver det alligevel mere end en god omgang smÞremiddel, at overbevise folk, om hvorfor de skal bÊre rundt pÄ endnu en enhed i dagligdagen.

Jeg har prĂžvet med Samsung Gear, og faldt ikke rigtig for charmen.

Apple har dog betalingssystemet Pay som nok skal bÊre den et godt stykke. De har designet (hvis man er til det). De har ogsÄ flere apps i forhold til Samsungs. Men er det nok for den enkelte kunde? Hvor er den helt gode grund til jeg skal bruge det?

GÞr det min hverdag nemmere, at mobilen ligger i tasken, og jeg i stedet tjekker mails pÄ hÄndleddet eller fÄr jeg nu et lÊnge Þnsket og prÊcist overblik over mit helbred?

Som jeg ser det, har Apple nu et spĂŠndende halvt Ă„r, hvor der virkelig skal arbejdes pĂ„ de store smil og overtalelsesevnerne, hvis det skal lykkedes for Apple. Og imens kan udviklerteamet, skjult bag de flotte billboards og hvide reklamer, knokle for at Apple-fans kan fĂ„ et Apple-produkt uden ’i’, der giver mening i hverdagen.

Som man siger: 'Tiden lÊger alle sÄr'.

Dette er en kommentar, der er subjektiv og udtryk for skribentens egne holdninger.