Trods dårlige danske anmeldelser: Tom Hanks' app hitter

Foto: Twitter

I en tid hvor der er en app til alle funktioner, kan det være svært at komme ud over larmen og komme til tops i app-land. Men tydeligvis kan det hjælpe, hvis man er et kendt navn.

Det har utvivlsomt hjulpet skuespilleren Tom Hanks og hans nye app, Hanx Writer. En produktions-app, der imiterer en gammeldags skrivemaskine, og som derfor falder meget godt inden for den populære hipster-bølge, der fanger retrotrends og fornyr dem.

Mangler danske bogstaver

Hanx Writer er en gratis skrivemaskine-app til iPad, der både imiterer lyden og udseendet af en gammeldags skrivemaskine. En ting som Tom Hanks tidligere har udvist en stor kærlighed for, blandt andet i et blog-indlæg i New York Times.

Og han ser ikke ud til at være alene med sin nostalgiske kærlighed for gammeldags skrivemaskiner. App'en er nummer 1 i den amerikanske App Store, mens danskerne også er svært glade for den gratis app. I øjeblikket er den nummer 5 i Produktivitet og den 27. mest hentede gratis app.

Det er på trods af, at den mangler danske bogstaver. Et faktum de fleste anmeldelser i den danske App Store også gør opmærksom på. App'en har indtil videre kun 3 ud af 5 stjerner.

Jeg har hentet Hanx Writer og må indrømme, at hele følelsen af en retro skrivemaskine er godt gengivet. Den er lige tilpas irriterende at skrive på, som de klassiske maskiner var, men lyden og hele skriveoplevelsen gør det værd at prøve. Dog undrer mig, at lyden blandt andet ikke følger med, når man hiver i papiret. Det var netop dén lyd, der kan få mig flå mig tilbage i tiden, til min mormors arbejdsværelse og hendes alt for seje skrivemaskine.

Man kan købe en ekstra skrivemaskine-emulatorer til Hanx Writer (Hanx 707) for 19 kroner eller gå helt bananas og betale 32 kroner for en bundle med Hanx 707 og en såkaldt Hanx Golden Touch, der er luksusudgaven.

Kilde: TechCrunch