TV: Besøg det ukendte København

Billedet her er blevet beskåret, men har ellers ikke været udsat for efterbehandling.

Nokia samarbejder i øjeblikket med den danske fotograf Kenneth Nguyen om at teste Lumia 925. Kenneth Nguyen lever af at dokumentere det københavnske natteliv med sit kamera, og så dyrker han fænomenet urban exploration.

Urban exploration går ud på at fotografere forladte bygninger og andre steder, hvor folk ikke normalt sætter deres fødder. Hvor en graffitimaler ville sætte sit ’tag’ for at markere, at han har været på det pågældende sted, så har Kenneth to regler: Efterlad ikke andet end fodspor, og tag ikke andet end billeder.

Fænomenet urban exploration er blevet relativt populært blandt fotografer i udlandet, først og fremmest i storbyer som New York, London, Berlin og Paris, hvor eventyrlystne fotografer udforsker eksempelvis nedlagte undergrundsbaner, tomme kontorbygninger og forladte huse og sindssygeanstalter.

Bygninger i forfald

Ofte trænger disse fotografer ind på områder, som man ellers ikke har adgang til for at dokumentere bygningernes forfald, og til tider udsætter de også sig selv for fare, for nogle af bygningerne er så forfaldne, at det ikke er sikkert at bevæge sig rundt i dem.

I dette tilfælde har Nokia dog indgået i et samarbejde med Kenneth for at vise, hvor godt kameraet i deres nye topmodel, Nokia Lumia 925 egentlig er, og de billeder, som han lægger op på sin Instagram-profil er alle ubehandlede og kommer altså direkte fra mobilens kamera. Kameraet benytter sig af Nokias imponerende PureView-teknologi og objektivet er udviklet af Zeiss og har optisk billedstabilisering.

Du kan følge Kenneth Nguyen på hans Instagram-profil, hvor du han løbende lægger nye billeder ud fra hans udforskning af Københavns ukendte sider, og her kan du se en video af ham i gang med at udforske det ukendte København: