TV: Du bliver overvåget hvert minut

Foto: Polfoto

3,5 billioner.

Så svimlende mange registreringer er der af danskerne alene i 2013. Det viser nye tal fra teleindustrien, som blev offentliggjort mandag. Dermed er vi danskere de mest overvågede i Europa, når vi surfer på internettet eller bruger mobiltelefonen.

Det er de danske teleselskaber, der foretager registreringerne, så oplysningerne eventuelt kan bruges af politiet i forbindelse med opklaring af alvorlig kriminalitet.

- Når vi bruger vores mobiltelefon, er der forskellige ting, der bliver registreret. Det kan for eksempel være, hvem vi ringer til, hvem der ringer til os, sms’er og så videre – og så er det særligt, hvor vi var henne, da kommunikationen skete, siger datalog Christian Panton fra tænketanken Bitbureauet i mandagens udgave af ’Go’ aften Danmark’.

Han har fået en såkaldt registreringsindsigt i overvågningen af sig selv.

- Det var skridt for skridt, man blev registreret. Det var min arbejdsrute. Når jeg cyklede på arbejde for eksempel, kunne jeg se alle de master, jeg var cyklet forbi. For så fik man lige en sms, der var en, der ringede, eller der kom lige en email ind, og hver gang blev det registreret.

Du kan se hele indslaget om teleselskabernes overvågning i indslaget herunder, hvor du også får svaret på, hvorfor Christian Panton synes, omfanget er problematisk.