TV: Er du smukkere, end du selv tror?

Hvordan ser du dig selv, sammenlignet med hvordan andre ser dig?

Det spørgsmål forsøger firmaet bag hudplejet-brandet Dove at finde svar på i en ny video, som skal give os en værdigfuld lærestreg om selvopfattelse og naturlig skønhed.

En tidligere retsmedicinsk tegner fra politiet i San Jose mødes med en række kvinder, som sidder bag et forhæng. Uden at se dem skal han forsøge at tegne deres ansigter ud fra deres egen detaljerede beskrivelse af, hvordan de ser ud.

Derefter skal han tegne kvinderne igen, men denne gang skal han genskabe dem, ud fra hvordan de andre deltagere beskriver dem. Afslutningsvis ser man begge tegninger ved siden af hinanden, og uden at afsløre for meget, kan vi godt røbe, at forskellen er stor.

- Kvinder er deres egne største kritikere. Kun fire procent af kvinderne rundt om i verden ser dem selv som smukke. Vi besluttede derfor at gennemføre et overbevisende socialt eksperiment, som undersøger, hvordan kvinder opfatter deres egen skønhed, sammenlignet med hvordan andre ser dem, skriver Dove selv som kommentar til videoen.

Videoen blev uploadet til videotjenesten YouTube for to dage siden, og er allerede strøget direkte ind på de sociale medier, hvor den lige nu bliver delt af brugerne.

Herunder kan du se videoen, der bestemt er alle tre minutter værd.