TV: Fire gode apps til eksamen

Mandag formiddag skal landets 9. klasseselever op i skriftlig dansk, og det er dermed startskuddet til årets helt store eksamensperiode.

Er du eksamensramt, eller mangler du lige at få de sidste ting på plads, inden det går løs, er der heldigvis hjælp at hente i app-verdenen.

App-ekspert Jørgen Rudbeck giver en guide til apps, der giver en hjælpende hånd til eksamen.

Go’ Morgen Danmarks faste app-ekspert, journalist Jørgen Rudbeck, gæstede mandag Tivoli-studiet for at guide seerne gennem fire uundværlige apps til eksamen. Se eller gense hele indslaget herunder.

Eksamensparat

Platform: iOS

Denne app kan – som navnet også antyder – gøre dig klar til eksamen. Den er udviklet af en dansk psykolog og indeholder en del tekst. På den måde kan den hjælpe med at sætte ord på eksempelvis nervøsitet eller angst.

’Eksamensparat’ er gratis – ekstra pakker, som passer til den enkelte situation, kan tilkøbes inde i app’en. Du kan også købe enkelte øvelser. Indholdet koster mellem syv og 19 kroner. Basispakken indeholder helt konkrete øvelser, der giver eleverne ro på og forbereder dem mentalt, inden de skal ind til det grønne bord.

Studievaner

Platform: iOS

’Studievaner’ er en forberedende app, der i modsætning til den foregående er lagt an på hypnose. Den er udviklet af hypnotisøren Jacob Strachotta. App’en er både henvendt til folk, der står for at skulle til eksamen, men også til studerende generelt, som måske har brug for gode råd til at rette op på dårlige vaner. Eksempelvis kan du få hjælp til at udrydde overspringshandlinger, øge din koncentration og blive mere motiveret.

’Studievaner’ er gratis at downloade – ekstra pakker kan tilkøbes inde i app’en.

Skolemat

Platform: iOS og Android

’Skolemat’ er en praktisk app, der giver dig nogle øvelser, så du kan få de sidste færdigheder på plads. Den er lagt an på repetition, og meget af det foregår gennem spil. Du kan både sætte et spil op, hvor du spiller med dig selv derhjemme inden en eksamen, eller du kan sætte et op med en kammerat, der også har app’en på sin telefon.

App'en går fra 1. til 9. klassetrin, så brugeren kun får øvelser, der er relevante. App’en indeholder også overskuelige videoklip. ’Skolemat’ kan hentes gratis med UNI-C-login, ellers koster den henholdsvis 32 kroner i Apples App Store og 24 kroner i Google Play.

Sleep Alert

Platform: iOS

Denne app hverken dulmer dine nerver eller hjælper dig med det faglige. Til gengæld er den smart, når du sidder langt ud på de sene nattetimer og læser til eksamen, hvor du bare skal holde dig vågen: Sæt ’Sleep Alert’ til, og læg telefonen på bordet. I det øjeblik, der er stilhed, får du en alarm. Irriterende, men meget praktisk.