TV: Flyvende hjælpere henter burger til dig

Du kender det nok. Din mave knurre og du er sulten, men du orker ikke tage den lange tur ned til grillen for at hente mad og det ender med du spiser dig mæt i gamle chips og krummer fra gulvet. Men i fremtiden kan du droppe det, for så kan du bare sende din drone efter mad.

Dronen som normalt forbindes med krig og ødelæggelse kan i fremtiden blive din personlige assistent.

Firmaet Skyview, der til dagligt arbejder med droner i forbindelse med luftfotografering er ved at udvikle en drone, der kan hjælpe dig med alverdens ting. Den kan bære op til 500 gram. Den er robust overfor vind og regn og så kan den flyve flere kilometer væk, hvilken er den helt store forskel fra den populære AR drone og  DJI Phantom-dronen, som vi har testet her på redaktionen.

Gennem videobriller ser du hvad dronen ser og på den måde, kan du via. et joystik styre den, eller du kan også vælge at programmere en rute så den autonomt kan hente og bringe ting. Har dit barn glemt madkassen derhjemme kan du lade dronen flyve den til børnehaven, er du syg så henter dronen medicin eller knurrer maven efter mad så send din drone til grillen.

Se hvordan David får luftbåren burger fra en drone.

FREMTIDEN MED DRONER

Droneteknologien er i rivende udvikling og forskere rundt omkring i verden arbejder på højtryk på at forbedre dronernes flyvefærdigheder og evner.

For eksempel har det amerikanske firma Mad Lab Industries sat dronen sammen med en hexapod, en robot med ben og gribearme, og det er der kommet en meget effektiv og samtidig lidt skræmmende, næsten levende, drone ud af.

Den kan bevæge sig på landjorden som en edderkop og selv samle ting op. Det vil sige, at du f.eks. kan styre den, til at bevæge sig ind i et supermarked, flyve op over køledisken og selv vælge kød fra køledisken eller tomater fra grøntafdelingen og sætter man i fremtiden en robothånd med trykfølsomme sensorer på, så vil du også kunne sidde derhjemme og mærke om tomaterne er bløde eller hårde..

Ja, der er oceaner af muligheder med droner og vi kommer til at se mange af dem i fremtiden, lige fra store droner som fragter tunge ting, dyr og mennesker til små insektlignende droner, du kan have i lommen og som måske kan bruges sammen med dine Augmented Reality Google briller (når de en gang kommer).

Skywievs personlige drone forventes at kunne købes til efteråret.

Men det skal dog lige siges, at man i dag, ikke bare kan sende den ned til den lokale grill. Reglerne for flyvning med droner skal overholdes, og det betyder blandt andet, at dronen skal være mindst 150 meter fra nærmeste bymæssige bebyggelse eller 3. mand med mindre andet er aftalt.

Disse regler er dog ved at blive ændret og man regner med, at fra år 2016 vil luftrummet blive åbnet for private droner og det vil sætte gang i en helt ny ære. Flere vil få personlige droner og måske en dag vil de blive lige så uundværligt som vores mobiltelefoner. Vi glæder os i hvert fald her på redaktionen til at få luftbåren burger.