TV: Google kommer med ure til sommer

Foto: Billedet er af Motorolas bud med Android Wear, Moto360.

Der findes allerede en hÄndfuld smartwatches pÄ gaden i form af Galaxy Gear, Sony SmartWatch 1+2 og Pebble. Men set ud fra salgstal og omtale, sÄ virker det ikke som nogle af disse helt har fÄet det store gennembrud hos brugerne og kunderne.

Men noget kunne tyde pÄ, at Google lige har taget et skridt i den rigtige retning med deres nye Android Wear, der er et styresystem specielt tilpasset de sÄkaldte wearables (ure, smykker, halskÊder, briller m.m.).

Android Wear er Googles nye satsning, der viser med al tydelighed, at de har gjort sig klar i et stykke tid. Med ét hug viser de hvordan sÄdan et styresystem gerne skulle se ud og ikke mindst hvilke funktioner, der er vigtige.

LĂžb og tal til uret

Som alle de andre producenter, sĂ„ er Ă©t af hovedpunkterne her ogsĂ„ fitness, hvor Google selv siger, at med deres Wear vil man kunne fĂ„ ”real-time hastighed, distance og tidsinformationer pĂ„ dit hĂ„ndled for bĂ„de lĂžb, cykling og gang”. Det betyder, at Google Maps er bygget ind.

Det samme er Google Now, der vil kunne sende eksempelvis reminders op til uret. Og prĂŠcis som med Android-telefoner og Google Glass, vil stemmekontrol ogsĂ„ her kunne fungere. SĂ„ sig ’OK Google’ for at sĂžge pĂ„ Google pĂ„ uret. Som et eksempel kunne man sĂŠtte en video i gang via Chromecast ved en stemme-kommando.

Ikke underligt vil de nye wearables kunne forbindes direkte med Android-enheder, sĂ„ man kan fĂ„ sit daglige trip af notifikationer, sms’er og hvem ved – mĂ„ske ogsĂ„ opkald, som det er tilfĂŠldet med Galaxy Gear.

Forvent en storm af ure

Og allerede nu har flere producenter meldt deres ankomst med det nye styreystem. Nogle af de fÞrste, der bÄde har fremvist modeller og meldt sig klar under fanerne inden sommeren helt er gÄet, er LG og Motorola.

LG og Google har et ganske succesrigt samarbejde med deres seneste Nexus-modeller, og det fortsĂŠtter de med LG G Watch, der vil vĂŠre et af de fĂžrste med styresystemet.

Men hvor LG mere ligner noget der tager nogle skridt frem, sÄ er der noget betryggende retroagtigt over Motorolas bud Moto360. Med en enkel stil, der bÄde ligner et klassisk ur, men med touchflade og Android Wear, vil dette ur muligvis kunne vÊre det store gennembrud for wearables, da det lÄner flot fra alle verdener.

Urene skulle komme ud en gang til sommer over hele verdenen, og lige i dette tilfÊlde kunne man reelt hÄbe og tro, at de nordiske lande ogsÄ ville vÊre en del af udrulningen. Vi hÄber under alle omstÊndigheder.

Desuden skulle Fossil og en del andre ”fashion brands” dukke op med Google-ure inden Ă„ret er omme.

Hvordan ville disse nye ure passe ind i din hverdag?