TV: Hele taget er én stor snurrende pladespiller

Det kan stadig være rart og smart, at smide en lp-skive på pladespilleren, høre den knitre og få en skarp lyd ud af højtalerne. Af flere årsager er pladespilleren faktisk ved at blive hip igen efter flere års placering i skyggen.

Men om det lige er årsagen til at The Forum nu har fået bygget verdens største fungerende pladespiller på taget, er noget usikkert. Mere sikkert er det, at de har fået bygget den på små 45 dage for at reklamere for genåbningen af et af USAs mest kendte sportsarenaer, som et nyt koncertsted, The Forum i Los Angeles.

Stedet blev for nylig købt af Madison Square Garden Company af et stort bibelselskab, der i de tidlige 00'ere brugte det til gudstjenester, koncerter og events. For små 100 millioner dollar har de nye ejere siden 2012 ombygget det for at genstarte The Forums koncert-æra, der begynder denne onsdag med seks The Eagles-koncerter.

Pladen ovenpå taget er da også Hotel California-pladen, der i dagens anledning måler 124 meter i diameter og som vil kunne spinde 27 kilometer i timen. Om der så også lige vil komme lyd ud med knitren og det hele, er uvist.