TV: Her er spilhistoriens mest legendariske easter eggs

Thomas Bense var tirsdag morgen på besøg i Go’ morgen Danmark for at fortælle om computerspilverdenens svar på påskens chokoladelækkerier – nemlig de såkaldte easter eggs, der består af små hemmeligheder gemt i elektroniske medier.

Således lyder Benses egen korte definition af fænomenet, der på trods at den simple beskrivelse kan have alverdens forskellige udtryk, og det er især i spilverdenen, at man støder på kreative og bemærkelsesværdige easter eggs.

En klassiker finder man for eksempel i spillet Diablo 2, som rummer en ekstra bane, hvor man – helt ude af trit med det øvrige spilunivers, der bedst kan beskrives som en dyster eventyrverden – bliver omringet af en flok muh’ende køer, som må ryddes af vejen, før spillet kan fortsætte.

Et andet bemærkelsesværdigt easter egg finder man i spillet Red Faction, hvor man undervejs får mulighed for at skifte sit skydevåben ud med en lille buttet enhjørning, der vrinsker løs og skyder regnbuer ud af sin dertil indrettede, når spillets hovedperson så at sige ”trykker på aftrækkeren”.

Ifølge Thomas Bense har easter eggs sådan set intet formål:

- Det er ren gak og gøgl og et udtryk for, at spiludviklerne har haft et ekstra overskud, og at de har stor kærlighed til deres arbejde, forklarer han.

Danske spiludviklere har som bekendt også et par store spilsucceser under bæltet, heriblandt Hitman-serien, hvori man påtager sig rollen som lejemorderen Agent 47. Spillet indeholder flere easter eggs , og der er særligt ét af dem, som bryder med spillets mørke stemning og leder tankerne i retning af barndomsminder og dansk familiehygge.

I klippet over artiklen kan du se nogle af de easter eggs, som Hitman-serien byder pĂĄ.

Du kan ogsĂĄ se hele indslaget med de andre sjove eksempler pĂĄ TV 2 Play: Se Go' morgen Danmark pĂĄ TV 2 Play

ADGANG TIL TV 2 PLAY

TilgĂĄr du denne artikel fra en smartphone eller tablet skal du ĂĄbne vores TV 2 Play-app for at se det. Hvis du ikke har den, kan den hentes gratis i App Store (iPhone/iPad/IPodTouch), Google Play (Android 4.x) eller Windows Phone Store og Windows Store (Windows Phone/Windows 8).

Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 Play, kan du gratis oprette dig som bruger på www.tv2play.dk. Første måned er gratis.