TV: Løbsk drone sætter sig fast i Tivoli

DJI Phantom er måske sommerens absolut mest underholdende stykke legetøj tilsat en smule brugbarhed. For DJI er en lille quadcopter med fire rotorer, der styres med en fjernbetjening og som kan få påmonteret et lille kamera som GoPro.

Med det kamera på kan man flyve op til 100 meter (faktisk 300 meter, men man må kun flyve de 100 meter op) og få lavet nogle flotte billeder foroven, som I kan se her fra Tivoli.

Selve DJI Phantom koster omkring 5.000 kroner og så skal man også have et GoPro for at kunne have skæg, som koster fra 2.000 kroner, så det er ikke billigt legetøj.

Kampen for at få dronen ned igen

Men selv om quadcopteren er overraskende nem at styre ved hjælp af GPS-satellitter, så kan det stadig være noget besværligt oppe i luften. Det måtte Morten Resen sande, da han få sekunder efter kameraerne blev slukket i indslaget nåede at flyve DJI direkte ind i et træ og sætte sig fast.

Så er gode råd dyre og Claus Holm’s lækre mad må tages i brug for at få den løbske quadcopter ned igen.

Først da elektrikerens lift kom ind i billedet lykkedes det til sidst at ryste den ned fra træerne igen, og den er næsten så god som ny, klar til en tur til. Som I kan se på vores Instagram-billeder, så krævede det lidt af hver.