TV: Så vildt bliver det at spille spil

Tilbage i 80’erne var ‘VR’ (Virtual Reality) det hotteste du kunne sige til tech-nørderne. Alene bare tanken kunne få os til at bryde i gråd om at mulighederne lå så langt væk.

Men nu mere end 30 år senere ser det ud til at endelig kunne lade sig gøre. Sidste år kom brillerne Oculus Rift der i sin størrelse og udformning snildt kunne komme som sendt direkte fra 80’erne, men som teknologisk endelig kunne det, man ellers kun havde set og hørt om i populærkulturen.

Og her i begyndelsen af juni kom så produktet The Virtuix Omni, et form for rundt løbebånd, hvor man kan spænde sig fast og derved bevæge sig rundt i virtuelle verdener.

Virtual Reality dækker over muligheden for at kunne bevæge sig rundt i computerspils virtuelle verdener - primært førstepersons-skydespil. Med brillerne kan man se ud gennem spillerens øjne og med ‘trædemøllen’ vil man så også kunne dukke, løbe, gå og ellers bevæge sig rundt som var med direkte inde i spillet.

Se VR i Minecraft

The Virtuix Omni blev første gang præsenteret på crowdsourcing-sitet Kickstarter tilbage i juni, hvor det blot efter 4 timer på sitet allerede havde nået det fornødne økonomiske skub fra gavmilde brugere, der meget gerne så det komme til live.

Træde-brættet er stadig i en tidlig prototype-periode, men det blev alligevel fremvist for støtterne på dette års E3 i Los Angeles. Her kom det også frem hvordan det egentlig fungerer. Med specielle sko vil man kunne glide over overfladen, der derved registrerer fremdriften i spillet. Det kræver tydeligvis noget tilvænning, men direktøren for The Virtuix Omni, Jan Goetgeluk fremviser i en ny video på nettet, hvordan man kan spille med hinanden i spillet Minecraft.

Hvis du ligesom jeg har set The Lawnmower Man fra 1992, hvor VR var på sit højeste, så kunne det være du også skulle tage et kig på denne video. Og hvis du har lidt ekstra feriepenge du ikke helt ved hvad du skal bruge til, så er Kickstarter-projektet stadig i gang og vil være det indtil den 22. juli.