Twitter koger over: 500.000 baby-tweets

Foto: Scanpix/TV 2

Det er ikke kun Storbritannien, der er på den anden ende, efter at hertuginde Kate og prins William er blevet forældre til en lille dreng.

Også det sociale mikroblogging-netværk Twitter koger over. Nyheden om den royale fødsel var tæt på at bringe Twitter helt i knæ, fordi millioner af mennesker fra hele verden delte deres glæde og ønskede det britiske kongehus tillykke.

Før nyheden om fødslen blev annonceret, havde hele 487 millioner Twitter-brugere set et tweet om, at hertuginden af Cambridge var gået i fødsel på den dag, der skulle vise sig, at blive en af de travleste nogensinde for det sociale netværk. Det skriver avisen Daily Mail.

Klokken 20 mandag aften var der ifølge overvågningsfirmaet Netbase sendt mere end 500.000 tweets om den royale baby ud i cyberspace.

Det britiske kongehus valgte noget utraditionelt at offentliggøre nyheden om fødslen netop på Twitter – det skete klokken 21.35, og herefter eksploderede antallet af tweets sekund for sekund. Kun 41 procent af dem kom fra Storbritannien, mens USA stod for 29 procent efterfulgt af Canada og Australien – to tredjedele af dem kom fra kvinder.

Nyheden blev foruden Twitter også meldt ud på billedtjenesten Instagram og Facebook, hvor der globalt var mere end en million baby-opdateringer i timen efter offentliggørelsen. Selve lykønskningerne har også et liv i online-verdenen, for Clarence House inviterer via Google+ interesserede til at 'skrive under' på et virtuelt kort til de nybagte forældre.

Nyheden om den lille nye arving til den britiske trone blev dog også annonceret på traditionel vis via et officielt dokument, der blev hængt op på et guldbesat staffeli foran Buckingham Palace.

Dette tweet, der kom ud mandag morgen, blev delt af Twitter-brugerne næsten 7.000 gange.

Senere på dagen blev fødslen bekræftet – også i et tweet – og dette er blevet delt mere end 15.000 gange.