Tyrkiet overvejer at forbyde Facebook og Youtube

Foto: Scanpix

Selv om websteder som Facebook og Youtube herhjemme bliver betragtet som mere eller mindre uskyldige frikvarterer, sÄ har det stadig vist sig gang pÄ gang at vÊre et farligt politisk vÄben. Senest blev hele nettet lukket ned under det Arabiske ForÄr.

SĂ„dan ser Tyrkiets premiereminister Tayyip Erdogan ogsĂ„ pĂ„ webstederne, som han nu overvejer helt at forbyde op mod landets lokalvalg den 30. marts. Det skriver Reuters. Erdogan mener, at hans politiske modstander Fethullah Gulen stĂ„r bag en serie ”fabrikerede” lydoptagelser, der florerer pĂ„ internettet.

Disse lydoptagelserne, der bliver delt pÄ bÄde Facebook og Youtube, skulle efter sigende afslÞre korruption i Erdogan inderste kreds. Erdogan fokuserer pÄ kilden bag og vil komme til bunds hvor optagelserne stammer fra.

- Vi er fast besluttet pÄ dette emne. Vi vil ikke efterlade denne nation i hÊnderne pÄ YouTube og Facebook, siger han i et interview til Tyrkiets tv-station ATV, og til spÞrgsmÄl om overvejelser til helt at lukke siderne, var inkluderet i hans planer, svarede han:

- Inkluderet.

Erdogan slÄr fast, at de pÄstÄede samtaler er en del af en kampagne for at bringe ham i miskredit lavet af hans politiske fjender.

Hans tidligere allierede og nu modstander Fethullah Gulen afviser selv, at have noget at gÞre med optagelserne, og afviser yderligere enhver pÄstand om at han skulle bruge webtjenesterne til at udÞve politisk indflydelse i Tyrkiet.

Kilde: Reuters.