Ups: Fik tilsendt regerings-drone ved en fejl

Foto: Reddit

Reddit-brugeren Seventy_Seven troede, at UPS kom med en vægt til hans nye hjemmetræning, da pakken i stedet viste sig at være en såkaldt PUMA-drone, der er en ubemandet drone-flyver, kendt fra det amerikanske militær til en værdi på omkring 400.000 dollar (2,1 mio danske kroner).

Han kontaktede straks UPS, der havde afleveret pakken for at løse mysteriet, men de slog fast, at de havde afleveret den korrekt. Det gjorde ham naturligt nok noget nervøs.

Som han skrev på Reddit: ”Got this in the mail today, definitely not mine” (Fik dette med posten i dag, helt klart ikke til mig). En gul seddel i pakken afslørede dog, at der var tale om en drone tilsendt fra det amerikanske vand- og vejr-institut NOAA, men mysteriet var ikke blevet løst. Hvorfor havde de sendt en ubemandet drone til ham?

- Jeg er stadig i live og har det godt, og hvis du ikke allerede har læst det, så er det ikke militær. Uanset hvad, er det ikke min, og jeg vil sende den tilbage til ejeren, medmindre jeg får at vide at jeg må beholde den ... Det er dog i håbet om, at jeg overlever til i morgen, opdaterede Seventy_Seven efterfølgende på Reddit.

Han kontaktede NOAA, der så endelig kunne oplyse, at pakken var blevet sendt forkert. Den skulle have være sendt til et researchcenter i Massachussetts sammen med en større levering, der skulle bruge den til noget så uskyldigt som miljø-forskning.

- Det ser ud til UPS leverede en af otte kasser til den forkerte adresse, en kasse indeholdende kun vinger og en kontrol-enhed. Vi er i kontakt med den person, der har modtaget pakken og arbejder med UPS for at fĂĄ komponenterne til sit bestemmelsessted, siger David Miller, der er NOAAs digitale medie-chef til websiden Blaze.

Hvordan ville du reagere, hvis du pludselig fik en dyr regerings-drone ind af døren hjemme på privatadressen?