US Airways: Derfor sendte vi et porno-billede ud

Man skulle umiddelbart mene, at de fleste selskaber i dag, havde lært at begive sig på de sociale medier. Der har været utallige skrækeksempler på, hvordan man IKKE skal gøre det, men alligevel sker det gang på gang, at selskaber træder forkert.

Den seneste sag er det amerikanske flyselskab, US Airways' noget aparte svar på Twitter, efter en kunde (ved navn Elle) havde klaget over dårlig service i en lufthavn i Portland, USA.

Som svar tweetede US Airways tilbage:

US Airways var hurtigt ude og fjerne hele tweetet, der dog nåede hele internettet rundt, og stadig er det helt store samtaleemne på Twitter. Flere har da også mere eller mindre kreative påhit, som man nu eksempelvis havde fundet det forsvunde malayiske fly eller folk der ønskede US Airways held og lykke med at få fremskaffet den sorte boks.

SÃ¥dan kunne det ske

Flyselskabet var da heller ikke sene til at beklage billedet, og kaldte det en klokkeklar fejl.

- Det var en ærlig fejltagelse, har US Airways talsmand Matt Miller udtalt til Mashable, og netop derfor bliver personen bag tweetet heller ikke fyret.

Billedet blev først sendt til flyselskabet, som så prøvede at censurere det, så det ikke fremgik andre steder. Men ved en fejl skete det direkte modsatte.

- Det blev gjort som en del af processen med at tagge billede-tweetet som upassende. Desværre indgik linket til billedet så uforvarende i et svar til en kunde, forklarer Matt Miller.

US Airways Twitter-konto har været stille siden det sidste undskyldende tweet blev sendt ud for snart to døgn siden.