Verden under vand: Se din egen adresse

En ny rapport fra den amerikanske regering har sat det store skræmmebillede op for amerikanerne. En rapport der har flere forudsigelser. Én af dem er, at vandstanden sandsynligvis vil stige med 0,5-1 meter og der er risiko for helt op til 2 meter.

På baggrund af den rapport har miljø-organisationen Carbon Story lavet et ekstra hack på Google Maps til en helt ny tjeneste. Tjenesten hedder World Under Water og er tilgængelig på deres webside. Her kan man tjekke hvordan to meters dybt vand vil se ud rundt omkring i verden.

Der er mulighed for at hoppe direkte til kendte steder som Triumfbuen i Paris, Times Square i New York og mange flere steder rundt omkring i verden. Men du kan endda også indtaste din egen adresse og så se hvordan det ser ud i dit eget nabolag.

Dog er der på ingen måde taget forbehold for højdeforskelle i landskabet, så selv om du er placeret flere meter over havets overflade, vil det stadig se ud, som det er under to meter vand.

Men tanken bag tjenesten er også mere at gøre opmærksom på ændringerne. Prøv selv World Under Water, der dog kræver webbrowseren Chrome for at kunne fungere.