Verdens mest sikre smartphone hitter stort

Efter Snowden-afsløringerne, NSAs overvågninger, nøgen-lækager og vores hjemlige CPR-sysler, så kunne man næsten helt få lyst til at grave sig ned i et hul uden internet, og bare blive væk.

Det er der tydeligvis også mange mennesker der gør. Eller de gemmer sig i hvert fald på mobilen. Blackphone er en smartphone, der profilerer sig på at være den mest sikre. Den kan ikke hackes eller overvåges, slår producenten fast.

Og åbenbart så går Blackphone som varmt brød, siden den kom på markedet i juni. Det fortæller bagmanden Toby Weir-Jones, uden at han dog afslører salgstallene.

- Det går ganske godt. Vi har solgt helt ud af vores varebeholdning, fortæller Toby Weir-Jones fortalte til VentureBeat.

Specielt sikkert styresystem

Blackphone kommer med et Android-baseret styresystem kaldet PrivatOS, der har et indbygget krypteringssystem, der beskytter dine beskeder, video og chat på mobilen. Og så er den ikke helt ueffen som smartphone. Med 4,7-tommer skærm, 2GHz Quadcore-processor og 1GB RAM, så kan den sagtens konkurrere mod resten af smartphone-markedet.

Årsagen til den store interesse, skulle netop være alle de mange afsløringer af overvågninger, mener Weir-Jones. Her vil mange almindelige personer gerne føle sig sikre og ikke overvågede.

- Der har været en bemærkelsesværdig konvergens af markedsmuligheder og timing. Snowden krystalliserede folks bevidsthed om overvågning. Du behøver ikke at acceptere status quo. Han har været en velsignelse for branchen, slår Toby Weir-Jones fast.