- Vi mangler svar på de vigtige spørgsmål, Apple

Mens Apple havde fart over feltet med at præsentere deres nyeste iPhone og deres første skridt ind på wearables-scenen med Watch, så ignorerede de nogle af de vigtige spørgsmål.

Der var generelt mangel på oplysninger i showet, men nogle spørgsmål er i den grad et problem de ikke fik svaret på. Både for selskabets fremtid og for deres nye produktkategoris succes.

Problem at vi ikke kender til urets batteri

Og lad os blot begynde på det nye armbåndsur, man kan synes om hvad man vil. Men pænt synes jeg desværre ikke det er. Men når det så er sagt, så virker det interessant, og mulighederne for brugen af det i hverdagen skal nok dukke op.

Dog er det et stort problem for Watch’s succes, at Apple ikke adresserede batteritiden på uret. Der er en hel del smartwatches derude allerede, og det er indtil videre kun de ure med sort/hvid-skærm, der har knækket koden og kan holde batteriet længere end en enkel dag.

Og eftersom Apple på intet tidspunkt nævnede batteritiden under lanceringen, så kunne noget tyde på, at de ikke har revolutioneret den del af produktet. Og det betyder, at vi skal have et ur, der ikke holder strøm særlig længe i betragtning af at alle de sensorer skal kunne holdes kørende.

Netop batteriet er et af de helt vigtige områder for urets gennemslagskraft. Det giver mindre mening, at bære et ur om armen, der alligevel skal lades op hver dag. Så går der helt præcis en lille uge, så bliver du meget hurtigt træt af, at have to enheder (smartphone + ur), der konstant har brug for strøm.

Hvor længe batteriet egentligt holder må tiden vise, men i mellemtiden må konkurrenterne hos Motorola og LG prise sig lykkelige for, at Apple ikke helt formår at ramme hundrede procent plet med Apple Watch i denne omgang.

Et tillidsspørgsmål?

Den anden del knytter sig mere op af selskabets renomé, der bestemt er lige så vigtigt. Her handler det om tillid og mangel på samme efter en større backup-misere.

Efter hacket mod nogle af iClouds mest berømte brugere har flere analytikere og eksperter peget på, at Apple muligvis kunne have et sikkerhedsproblem på deres tjeneste. Apple har selv benægtet det tidligere, men kom ikke yderligere ind på det på scenen tirsdag aften.

Der blev ikke fremvist, hvilke yderligere sikkerhedstrin man tager. Det er dog blevet påpeget tidligere af Tim Cook, at man vil forbedre totrinsbekræftelsen og udvide advarslerne. Og det burde selvfølgelig være nok for denne gang.

Men det handler dog mere om tillid end hvad Apple vil gøre. Kan vi have tillid til Apple skal have alle vores oplysninger, når det har vist sig, ikke at være sværere at komme til?

Og med lanceringen af det nye betalingssystem, der endnu lader vente på sig til Danmark, så er der måske grund til at rynke noget på næsen. For selv om man ikke bruger iCloud til at gemme sine kortoplysninger, så er der blot kommet endnu et sted, endnu en indgang for eventuelle hackere, hvor kunderne skal smide oplysningerne op i skyen.

Apple Pay er generelt en rigtig fed ting, og virker også som en tjeneste, der paradoksalt nok både gør betaling nemmere, men også mere sikker. Men for mange kan tilliden til Apple være væk for evig, og det er bemærkelsesværdigt, at man på intet tidspunkt medtænker det i lanceringen.