Vrede kunder: Hvad bilder I jer ind, ViaPlay?

Casper Autzen er stor fan af fodboldholdet West Ham, der spiller i Premier League.

Faktisk så stor, at han sidste år tegnede abonnement på streamingtjenesten ViaPlay til 229 kroner i måneden for at kunne se alle Premier League-kampe – også dem, der ikke bliver sendt i fjernsynet.

- Jeg benytter mig ikke af Paradise Hotel, andre serier eller film, men bruger udelukkende ViaPlay, fordi det er rart, at de viser alle kampe og ikke kun de store. Der har været pause i ligaen de seneste fire måneders tid, men jeg har valgt at beholde mit abonnement i stedet for at melde det fra, fordi jeg ikke har noget imod at betale for servicen, siger Casper Autzen, der til dagligt er key account manager, til tv2.dk.

Men fra den kommende sæson, der bliver skudt i gang på lørdag, har Premier League ændret tv-rettighederne, så der kun må vises en kamp fra ligaen lørdag klokken 16. Den bliver vist på dansk tv og samtidig på ViaPlay, og det betyder, at en stor del af de Premier League-kampe, som ViaPlay-kunderne sædvanligvis har haft adgang til, ikke længere er en del af tjenesten.

- Jeg synes, ViaPlay er griske, fordi de ikke tager hensyn til den service, de selv tilbyder. Det er falsk reklame – de har givet mig falske forhåbninger i tv og på Facebook, hvor de siger, at de viser alle Premier League-kampe. Det er i realiteten humbug. Det her er jo ikke en eller andet tilfældig tjeneste fra udlandet uden kvalitetsstempel, og det er derfor, jeg er så overrasket, siger Casper Autzen.

- Nu betaler man faktisk bare for de kampe, som også bliver vist på tv – og det betaler man jo i forvejen et tv-abonnement for.

ViaPlay reagerer efter henvendelse fra tv2.dk

Ændringen af rettighederne har været kendt siden maj, men ViaPlay har først efter tv2.dks henvendelse onsdag meldt oplysningen ud til deres kunder på Facebook og via mail - bare tre dage før sæsonstarten.

- Det er noget svineri og mega dårlig service, at de ikke tidligere har meldt noget ud. Jeg sendte en mail til dem i mandags, hvor jeg skrev ’hvad bilder I jer ind? Hvorfor har I ikke informeret mig?’. Jeg skrev ikke noget om, at jeg ville have pengene tilbage – jeg vil egentlig bare have en forklaring. Men jeg afventer stadig svar – selvom de har lovet at svare inden for 24 timer, fortæller Casper Autzen.

- Jeg synes bare, at sådan en stor organisation har pligt til at melde ud. Det kan ikke passe, at jeg selv skal tjekke det. Det her er det tætteste, jeg har været på bondefangeri.

Facebook-vennerne flygter fra ViaPlay

Casper Autzen er langt fra den eneste, der er frustreret over, at ViaPlay ikke har meldt Premier League-ændringerne ud. En hel række kunder udtrykker således deres vrede på Facebook.

Casper Autzen fortæller desuden, at mellem 40 og 50 af hans Facebook-venner inden for de seneste par dage har opsagt deres ViaPlay-abonnement – netop på grund af de ændrede rettigheder. Den oplysning hverken kan eller vil ViaPlay bekræfte over for tv2.dk.

- Fodbold er en stor passion for mig. Jeg har gået og glædet mig i fire måneder til den kamp på lørdag. Det er en kæmpe skuffelse, at jeg nu ikke kan se kampene, med mindre jeg tager derover. Jeg havde virkelig glædet mig til at følge de danske spillere i Premier League. Jeg kunne aldrig finde på at bruge et ViaPlay-produkt igen og vil heller ikke anbefale andre at gøre det, siger han.

ViaPlay indrømmer: Kommunikationen kunne være bedre

tv2.dk har kontaktet ViaPlays landechef i Danmark og Norge, Bo Bergstedt, for at få en forklaring på, hvorfor ViaPlay ikke har meldt noget ud til deres sportskunder om de ændrede rettigheder:

- Vi kommunikerer normalt meget tæt ud omkring ændringer. Men vi har ventet, indtil alle detaljer faldt på plads hos søsterselskabet Viasat og tv-kanalerne, der sender kampene, TV3+ og TV3 SPORT 2, som har siddet og forhandlet om rettighederne. Men jeg vil gerne kigge på, om vi fremadrettet skal kommunikere anderledes ud til vores ViaPlay-kunder, forklarer han.

- ViaPlay er en dymanisk service og vil løbende ændre indhold, og nu har vi langt mere indhold end tidligere - både på sport og film. Men vi forstår selvfølgelig godt, at sportsfans er ærgerlige over det her. Men vi har ingen binding på produktet, så vi prøver ikke at snyde folk. De kan altid hoppe fra igen.

Har du ViaPlays sportsabonnement, og føler du dig snydt af, at ViaPlay ikke har oplyst dig om de nye Premier League-rettigheder, så skriv gerne i kommentarfeltet herunder.