Yousee: TV-kunder får ikke frit valg

Foto: Polfoto

Boxer satte for alvor gang i konkurrencen om TV-brugerne, da de i dag lancerede Boxer Flex, der giver deres kunder bedre mulighed for selv at vælge, hvilke kanaler de ønsker i deres TV-pakke.

Det er dog ikke noget, der påvirker TDC-koncernens mediedirektør, Ulf Lund, der tidligere har udtalt, at det ikke er muligt at tilbyde fuldstændigt frit valg til TV-brugere. Det mener han stadigvæk.

-    Med Boxers nye koncept har man stadigvæk en grundpakke, som man er tvunget til at betale for, før man kan vælge kanaler, siger Ulf Lund, der påpeger, at udvalget hos Boxer er langt mindre end det, der tilbydes hos Yousee.

-    Konceptet minder til forveksling, om det vi lancerede for ni måneder siden. Bare med et mindre udvalg af kanaler, siger Ulf Lund

95% ville vælge TV2

Han mener stadigvæk, at Yousees TV-pakker er stærkere end Boxers, selvom de også er dyrere.

-    For 108 kroner får Boxers kunder de kanaler, du kan modtage med en normal antenne + én kanal. Jeg tror ikke, at der er mange af Boxers kunder, der vil kunne spare penge med det nye produkt, siger Ulf Lund.

Han hæfter sig ved at TV2, Kanal 5 og TV3, som er en del af alle Yousees pakker, er så populære kanaler, at mange alligevel ville vælge dem.

-    95% af vores kunder ville vælge TV2, så det er faktisk en billigere løsning for kunderne at have den med i grundpakken, siger Ulf Lund.

Større udvalg

Med Boxer Flex får kunderne en grundpakke med DR kanalerne, norsk TV2, svensk TV4 og tysk ZDF samt en valgfri kanal for i alt 108 kroner. Derefter kan kunderne selv vælge, hvilke kanaler de ellers vil have for 29 kroner stykket. Udvalget er ikke lige så stort som Yousees, og man kan for eksempel ikke vælge 3+ og Kanal 5.

Hos Yousee koster grundpakken 219 kroner, og man kan derefter vælge kanaler i prislejet 10-50 kroner. Grundpakken er ifølge Ulf Lund endnu billigere i diverse antenneforeninger afhængigt af, hvilken aftale der er lavet.