Zuckerberg: Anede ikke Facebook ville blive så stort

I anledning af Facebooks 10 års fødselsdag har medstifter og direktør Mark Zuckerberg netop delt et opslag på det sociale medie, som i skrivende stund har fået over 300.000 likes, hvor han ser tilbage på det, han selv beskriver som en ”fantastisk rejse”.

Her fortæller han, at der især er et spørgsmål, han stiller sig selv, når han reflekterer over de seneste 10 år.

- Hvorfor var der os, der byggede dette? Vi var kun studerende. Vi havde væsentligt færre ressourcer end de store firmaer. Hvis de havde fokuseret på dette problem (hvordan hele verden kan forbindes, red.), kunne de have lavet det. Det eneste svar, jeg kan komme i tanke om, er: Vi interesserede os bare mere for det, skriver han.

- Mens nogle tvivlede på, at det at forbinde verden faktisk var vigtigt, byggede vi. Mens andre tvivlede på, at dette ville være holdbart, dannede I varige forbindelser. Vi interesserede os bare mere for at forbinde verden end nogen som helst andre. Og det gør vi stadig i dag.

Den 29-årige iværksætter og mangemilliardær lægger ikke skjul på, at han er taknemmelig for at være en del af Facebook, men han understreger, at han ikke havde nogen ide om, hvor stort Facebook egentlig ville blive, da det begyndte.

- Folk spørger ofte, om jeg altid har vidst, at Facebook ville blive det, det er i dag. Overhovedet ikke. Jeg kan huske, da jeg sammen med mine venner på studiet spiste pizza kort tid efter at have åbnet Facebook. Jeg fortalte dem, at jeg var begejstret for at kunne hjælpe med at forbinde vores skolefællesskab, men at en en eller anden dag fik brug for at forbinde hele verden, skriver han.

- Jeg har altid syntes, at det var vigtigt – at give folk mulighed for at dele og være forbundet ved at give dem bemyndigelse til at bygge deres egne fællesskaber.

Mark Zuckerberg slutter med at takke brugerne og tilføjer, at han føler et stort ansvar for at få det bedste ud af sin tid med Facebook og servicere brugerne på bedst mulige måde.