Zuckerberg: Regeringen har klokket i det

Umiddelbart har Facebook ikke det bedste ry, nÄr det kommer til rettigheder pÄ nettet med tidligere sager om brugernes billeder bliver brugt i reklamer og senest med Prism-sagen.

Hele sagen om Edward Snowden og hans afslÞringer om det amerikanske efterretningsorgan NSA, der overvÄgede borgerne i et Prism-projekt via blandt andet de populÊre tjenester som Google, Yahoo og Facebook, ramte tidligere pÄ Äret, og var med til at skade Facebooks ry endnu mere.

Noget som stifteren af Facebook, Mark Zuckerberg da ogsÄ prÞvede at rÄde bod pÄ til TechCrunchs store Ärlige konference Disrupt tidligere pÄ ugen. Her langede han hÄrdt ud efter den amerikanske regering, som han mener helt er afbalanceret i forhold til at beskytte borgerne fra terrorisme og forsvare deres rettigheder. Det skriver The Verge.

- Helt Êrligt, jeg mener, at regeringen klokkede i det. De klokkede i det ved at kommunikere ud, hvad det var de gik efter med det her, sagde han fra scenen til Disrupt pÄ dagen, hvor Facebook-aktien var pÄ sit allerhÞjeste hidtil.

NĂŠgter at de giver adgang til NSA

Han nÊgtede samtidig at selskabet giver regeringen direkte adgang til deres servere, som Snowdens afslÞringer ellers antydede. Facebook har da ogsÄ, sammen med andre selskaber der er nÊvnt i det sÄkaldte Prism-projekt, sÞgt om indsigt for at fÄ sandheden frem og for at fÄ mere gennemsigtighed i sÄdanne sager.

Udtalelser kom efter en bred snak pĂ„ scenen om alt lige fra Yahoos nye logo (”Det ser fint ud”) til hvordan Twitter bedst skal rykke ind pĂ„ bĂžrsen, som der snakkes om.

- Jeg er nok den sidste man bÞr snakke med om en glat bÞrsnotering, jokede Mark Zuckerberg efter deres notoriske dÄrlige start pÄ den bÞrsen, de havde tilbage i maj sidste Är.

Som en nyhed kunne han afslÞre, at Instagram-feeds ogsÄ vil vÊre at finde pÄ Facebook Home, deres brugerflade pÄ diverse Android-telefoner, der endnu langt fra er den succes, som selskabet mÄske havde hÄbet pÄ.

- Vi bliver ved med at arbejde pÄ det indtil vi fÄr det rigtigt, sagde han.