Duel: Få den bedste lyd i solen

Solen er brudt frem, så det er bare ud og nyde det gode vejr – og tag gerne din musiksamling med. Her er fire forskellige bud på musikken.

I stedet for at sidde indenfor og skumle i mørket, kunne det være en idé at bevæge sig ud til dans i solen. Det ligger de produkter vi har kigget på i dag, meget op til. Der er små transportable højtalere fra forskellige producenter og i forskellige afskygninger.


Nokia MD-6

Koster 250 kroner

Hvis vi lægger ud med den helt lille fra Nokia, MD-6, så er dette en ægte mobil-højtaler. Der er ledning til et almindelig jackstik, så det kræver, at din mobil har et 3,5 mm-jackstik, som de fleste nye mobiler har. Derudover kører den på batteri, og så ligner den en forvokset læbestift, når den er lukket. Men så snart man åbner den på midten, fremkommer de små højtalere, der godt kan spille et mindre selskab op, men som man ikke skal påregne den helt så gode lyd. Højtalerne er simpelthen for små til at den store lyd kan findes, og det hjælper ikke, at det er dårlig plastik, der omkranser højtalerne.


Altec Lansing Orbit

Koster 300 kroner

Ligeledes har vi kigget nærmere på den noget kønnere Altec Lansing Orbit M, der er kommet i en ny og mere robust version. Altec Lansing praler selv med en 360 graders lyd, som vel egentlig bare betyder, at den er den god til rundesang. Højtalerne her arbejder på et lidt højere niveau, pakket ind i bedre materialer, og det giver derved også en noget mere fyldig bas og diskant. Sammen med det utrolige nemme setup med ledning og batterier og den lækre pris på 300 kroner, er det et køb værd, hvis du er på jagt efter de bærbare lomme-højtalere.


JBL XTB On Tour

Koster 1.000 kroner

I nogenlunde samme 360-graders lyd-idé finder vi JBL XTB On Tour, som er en flad højtaler, der ligner en blanding mellem et Wasa-knækbrød og en UFO. Fire højtalere sidder der på oversiden og giver lyden en god runding på de bløde toner. Om man kan lide det noget store og klodsede design, må være smag og behag, men at den samtidig kan tilsluttes mobilens Bluetooth og derved bruges til at modtage opkald, er nu en meget dejlig ting. Det høje prisleje gør at det hele bliver en tand for dyrt. Så hellere bare tage imod opkald fra mobilen i hånden.


Sony Rolly

Koster 1.700 kroner

Til musik hører der som regel også dans, og det har den lille Sony Rolly fundet ud af. For Rolly er en noget alternativ transportable højtaler, der godt kan lide at svinge korpusset for dig. Dog kan man ikke sætte sin egen mp3-afspiller til, men man skal i stedet fylde robotten med musik fra computeren.

Og her er der kun plads til sølle 1 GB musik, så man skal være meget selektiv, men hvis man kan nøjes med det, får man også noget af en oplevelse. Rolly kan nemlig analysere musikken til dansetrin, hvor den ruller rundt og klapper sine sider op og i, i takt til musikken. Man kan ikke blive andet end forelsket, når man ser den første gang. Men man skal alligevel være lidt ekstra forelsket, hvis man orker at smide 1.700 kroner efter den.

Vinder:

Selv om den gode lyd lidt er en myte på disse små højtalere, så er producenterne ved at komme efter det. Og når man samtidig ikke skal smide mere end tre hunde for en højtaler som Altec Lansing Orbit, så må den i dagens anledning hive duellen hjem.

Se også videoen fra Go'morgen Danmark, hvor vi har været inde og vise højtalerne frem.

3
Kommentarer

Latterligt

op
13 brugere har stemt

*sprog: Jo, det er møgirriterende at læse, når skribenten ikke har styr på 'æ'- og 'i'erne i ligge/lægge, men det er om muligt endnu mere irriterende at læse en tekst uden korrekt kommatering. Se følgende:

Kan vi ikke lære dem(,) der skriver(,) hvornår det hedder "ligger" og "lægger"? Det hedder altså ikke(;) "Hvis vi ligger ud med den helt lille..", men lægger ud med.

Bare lige et surt morgenopstød. Når man kritiserer sprog, skal man (sgu) have sit eget på plads først min ven!

op
13 brugere har stemt

Kan vi ikke lære dem der skriver hvornår det hedder "ligger" og "lægger"? Det hedder altså ikke "Hvis vi ligger ud med den helt lille..", men lægger ud med. Ellers fin artikel, tak for den. Jeg er trods alderen, hverken pensionist eller non-bruger af tidens nyeste it, tværtimod, men det skurrer i ørerne, når nogen skriver "jeg ligger mig", for nu at tage et andet eksempel på det problem. Ha' en god dag ;)

op
15 brugere har stemt

Indsend kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Seneste historier

Indtast din e-mail adresse

Redaktøren anbefaler

Apples top-tablet, iPad Air 2 er en hurtig, let og imponerende sag. Men underligt nok så er den også Apples egen største fjende. Du vil hellere have den end en iPad Mini.

Afstemning

Hvilken konsol skal du have?: