Spiltest: Klodsernes pirat

Lego, Pirates of the Caribbean og computerspil er den seneste kombi i legeland. Beep har kigget nærmere på de hyggelige klodser.


Den seneste klods på pladen i serien af spil, der er bygget over Legouniverset, er spillet om Pirates of the Carribean. Her spiller du dig igennem elementer fra alle fire film i Pirates-serien.

SE INDSLAGET: Nyt Lego-spil om piraterne

Pirates: The video Game, minder utrolig meget om de tidligere Legospil, der er lavet på en filmlicens. Kender du for eksempel Lego Star Wars, Lego Indiana Jones, og så videre, så kender du også konceptet, som der ikke er ændret meget ved.

Du kan på din vej, åbne og spille med op mod 70 forskellige figurer.Alle de største stjerner er med, som Jack Sparrow og Will Turner. De har så forskellige evner, som du kan gøre brug af, alt efter hvilken udfordring du måtte stå over for.

Jack er eksempelvis god med et kompas og Will er en stjerne når det kommer til at kaste med en økse.

Mest for børn

Lego-spillene henvender sig primært til børn, men det skal dog ikke holde de voksne fra controlleren. Efter min mening giver det nemlig rigtig god mening, at en forældre eller en ældre søskende tager med på rejse ud i Lego-universet.

Der er gode muligheder for at spille sammen med hver sin figur, og der vil som ung og voksen have god mulighed for at få et smil på læben, når filmenes kendingsmelodi dundrer ud af højtalerne, samtidig med at man styrer en Lego-pirat rundt på skærmen.

Spillet er super let og byder ikke på meget udfordring, hvis man er ældre end 10 år.

Teksterne i Pirates-spillet er på dansk, så det vil være muligt for de fleste skolebørn selv at forstå sammenhængen i historien uden en voksens hjælp, og derfor kan man også med ro i sindet lade sit barn spille alene eller sammen med en af vennerne.

Hvorfor ændre på en succes

Der er ingen tvivl om, at de seneste Lego-spil har været en kæmpe succes, specielt hvis man sammenligner med nogle af de første Lego-titler, der kom i butikkerne for en 10-12 år siden. De var en ren kastrofe og var et fint eksempel på, at man ikke udelukkende kan skabe et godt spil ved at bygge det over et ellers stærkt brand som Lego.

Samarbejdet mellem Lego, Traveler's Tales og forskellige filmstudier har vist sig at være en rigtig god kombi, og der er på den baggrund, produceret en masse gode spil gennem de sidste 5-6 år.  

Men nu er det dog også nået dertil, hvor man måske godt kunne ønske sig noget nyt, så ikke bare der bare bliver fundet en ny filmlicens, og så ellers skåret et nyt Lego-spil over den samme skabelon kun med nogle små forbedringer fra gang til gang. Udover lydeffekter og musik fungerer fint, er sproget "Gibberish" så alle uanset sprogkundskaber fanger historien, alene ved at følge med på skærmen, se ansigtsudtryk og bevægelser, når historien kædes sammen i de små mellemsekvenser.

Visuelt er Pirates tilgengæld ikke helt så flot på blandt andet Xbox 360, som er den version jeg har spillet. Jeg er efterhånden også godt træt af, at min lille Lego-arm blandt andet kan forsvinde ind i muren, og at kameravinklen ikke altid er lige optimal for mit spil. Der er ingen tvivl om at Pirates gør det godt som børnespil, og at der er en sikker omgang underholdning til de yngste.

Men jeg må indrømme at jeg glæder mig til den dag, hvor man rent faktisk skal bygge ting af Lego i den virkelig verden, for efterfølgende at bruge dem i spillet. Det ville være sjovt og udfordrende, specielt for mine spaghetti-fingre der er bygget til at trykke på en controller.

Ude til: Microsoft Windows, Nintendo DS, Nintendo 3DS, Wii, PlayStation 3, PlayStation Portable, Xbox 360

Vi ELSKER: God humor, nemt at gå til, gode muligheder for at spille sammen.

Vi HADER: Ikke udfordrende nok, grafisk er der mange fejl, ikke meget nyt i forhold til tidligere

2
Kommentarer

Det bliver da så hyggeligt, at sætte sig med dette spil, og ser da meget lovende ud.
Ved godt det ikke er verdens bedste spil, men det er jo også bare meningen det skal underholde en.

op
14 brugere har stemt

Lidt useriøs syntes jeg dog, men legebarnet skal da også ha' gavn af beep, haha ! :D

op
15 brugere har stemt

Indsend kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Seneste historier

Indtast din e-mail adresse

Redaktøren anbefaler

Apples top-tablet, iPad Air 2 er en hurtig, let og imponerende sag. Men underligt nok så er den også Apples egen største fjende. Du vil hellere have den end en iPad Mini.

Afstemning

Hvilken konsol skal du have?: