Spiltest: Mere samba-bold til fans

Endnu et år og endnu en Fifa-omgang. Det er så sikkert som Obamas korte visit, at EA Sport hvert år udsender en ny verison af Fifa. I år er serien dedikeret til fansene.

Fifa er en af årets mest ventede spiltitler - men sådan har det ikke været altid. En gang for ikke alt for længe siden var Fifa-serien gået næsten i stå med yderst få forbedringer og et noget kedeligt spil. Der var ikke noget at komme efter som ny spiller, og slet ikke som gammel kending.

Men heldigvis tog EA Games sig sammen og rykkede fodboldspillet op til et højere og bedre plan, og her har de tænkt sig at hvile lidt endnu med det nye Fifa 2010. Det kom ud i butikkerne i går til hele fladen af platforme, og vi har jongleret lidt med bolden for at give vores indtryk af én af spilmarkedets allerstørste titler.

Hvis du kender Fifa-serien fra sidste års toppræsentation Fifa 09, så er det måske svært ved første øjekast, at få øje ved nyhederne i 2010-versionen. Men når man endelig træder ind på grønsværen til hjemmepublikummets brøl, og fløjten lyder for kampstart, opdager man alligevel en del forbedringer.

Grafik og ydelse er det samme som sidste år med undtagelse af en smule mere nidkærhed over detaljerne. Men det er ved tacklingerne og ved driblingerne, at EA har gjort sig umage. Selv om man skulle tro, at vi var lige ved at nå toppen af realisme-skalaen, så føles spillet denne gang en takt mere levende.

En tackling både ser og opleves meget mere rigtig ægte, og sammen med 360-graders dribling, hvor du kan mere end bevæge dig i stive bevægelser, er der meget mere hårdt arbejde i selve kampen. Så hvis man er fan er serien, og har spillet tidligere, er det en kærkommen udfordring. Det er samtidig for alle nye som gamle med til at give spillet et hav af flere chancer i både den ene og anden ende af banen.

Og heldigvis har målmændene nu også fået udvidet deres spilforståelse, så feberredninger nu forekommer noget oftere - noget der er yderst vigtigt som spillende af det danske landshold. Og hvis du har mod på det, kan du nu også indøve dine egne dødbold-situationer, som selvfølgelig skal vises i kampen mod vennerne.

Og når du så samtidig er i gang med at vise dig overfør vennerne, kan du lige så godt gøre i ren visuel stil. For med Virtual Pro kan du nu uploade eget billede via internettet til en spiller, så du kan se dig selv udføre sæsonens mål med saksespark. Og det bliver først rigtig skægt, når du også har hentet dine venners spillere og billede, så du over nettet kan spille Champions League-finalen med hver jeres virtuelle jeg.

Til sidst vil jeg dog lige komme med lidt galde. For efter alt for mange år med accent-liderlige engelske kommentatorer, der ikke har fået fornyet ordforrådet i lange tider, begynder det at blive lidt tarveligt og trættende. Hvis ikke vi skal bevæge os over i tåbeligt dansk kommentatori, så i det mindste gør noget ved de nuværende.

Alt i alt er Fifa 2010 et must for fans, men man kunne skæve lidt mod årsagen til at Fifa år efter år kommer ud i en helt ny spiludgave. Dette burde bare have været en god gammeldags opdatering, så vi havde sparet de udgifter, men det er vel selvsamme problematik, som EA Games ikke helt vil gå på kompromis med.

  • FIFA 2010
  • Ude til Wii, Xbox 360, PS3, PC, iPhone
  • Ude nu

Vi ELSKER: Kampen er blevet et takt mere intens, Virtual Pro

Vi HADER: Vi ønsker lidt dommer-fejl - stadig milimeter-mål ved offside og lignende, kommentatorerne

VIND FIFA 2010 HER.

15
Kommentarer

Kan man bruge kopi-spil til PS3, fx. fra Thailand ??? ;D

op
8 brugere har stemt

der er da ikke Champions League i FIFA 2010 der har aldrig været CL i FIFA før der kun CL i Pro Evolution soccer 2009 og nu også i PES 2010 som også har Europa League

op
8 brugere har stemt

der er da ikke Champions League i FIFA 2010 der har aldrig været CL i FIFA der er kun CL i Pro Evolution Soccer 2009 og nu også i PES 2010 som også har Europa League med sig i år

op
7 brugere har stemt

Super, mange tak.

op
1 bruger har stemt.

kevinesbjerg

Nej, det kan du sagtens, der er kun regionskode på Blu Ray film

op
8 brugere har stemt

Hej elskede Beep redaktion, jeg stå og skal til Miami her på onsdag. Og havde tænkt mig at skulle have nogle PS3 spil med hjem, men er der stadig det med regionskode så som PAL og NTSC på spillene så de ikke kan bruges på en dansk PS3? :)

op
7 brugere har stemt

-->fiddop
Vi har fri i weekenden som så mange andre i hele gadget-verdenen - vi leverer bare en ekstra service med indlæg og nyheder.

op
8 brugere har stemt

Hej David ;)
Hvordan kan det være at der næsten aldrig kommer mere end max. 3 indlæg om søndagen her på beep sker der intet om søndagen i gadget verdnenen eller har i bare fri på redaktionen???

op
7 brugere har stemt

Jeg havde håbet på danske kommentatore, dog er der da stadig forhåbning omkring dette med en DLC pakke.. Det er lidt ligesom alle lande omkring Danmark har fået deres modersprog i spillet...

Kunne da være fedt med en Hutteli hut

op
8 brugere har stemt

Jo det gør da så. Hvorfor skulle det ikke det?

http://www.toys.ie/product_images/G10107_M.jpg

op
7 brugere har stemt

the.simpson)
Det findes ikke til ps2, så det er så nemt

op
7 brugere har stemt

nice

op
8 brugere har stemt

Kan det anbefales at købe Fifa til wii eller er det bedre til ps2?

op
7 brugere har stemt

Fin anmeldelse af spillet..
Jeg har selv købt en version til xbox, og må sige at det bevæger sig snart over mod det 'perfekte fodboldspil'. Kan snart ikke forstille mig hvad EA kan gøre andet end en simpel opdatering..

Super super fedt spil!

op
9 brugere har stemt

Jajajaja ... hvornår får vi det nye Formel 1 spil ?

op
8 brugere har stemt

Indsend kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Seneste historier

Indtast din e-mail adresse

Redaktøren anbefaler

Apples top-tablet, iPad Air 2 er en hurtig, let og imponerende sag. Men underligt nok så er den også Apples egen største fjende. Du vil hellere have den end en iPad Mini.

Afstemning

Hvilken konsol skal du have?: