Test: Danske Libratone leverer lyd og design i verdensklasse

- Nu er familien gjort mere eller mindre komplet.

Det var ordene fra Libratone-direktør Tommy Andersen, da det danske højttalerfirma i begyndelsen af oktober præsenterede den trådløse højttaler Libratone Loop for den danske presse.

Loop byder på samme skandinaviske designsprog som firmaets øvrige modeller Lounge, Live og Zipp: Enkelt, elegant og lækkert. Derfor var mine forventninger til det nye produkt da også skyhøje, da jeg modtog mit testeksemplar. Og lad det være sagt med det samme: Jeg er ikke blevet skuffet.

Design

Allerede når man har æsken foran sig, fornemmer man, at der indeni gemmer sig et produkt af høj kvalitet. Det er stort set samme fornemmelse, som når man pakker et Apple-produkt ud, og det er måske ikke så underligt, da Libratone er tæt samarbejdspartner med Apple, hvorfor æskerne også skal passe ind i Apples fysiske butikker.

Selve højttaleren har cirkelform og er ligesom andre Libratone-produkter dækket af et stilfuldt uldcover, som i øvrigt kan skiftes ud, hvis man ønsker det – og mener, at en anden farve passer bedre sammen med hjemmets øvrige møbler.

Ved første øjekast leder Libratone Loop tankerne over på B&Os BeoPlay A9-højttaler på grund af den parabollignende form, men rent størrelsesmæssigt er Loop’en langt mindre og dermed ikke en højttaler, der er beregnet til at stå på gulvet.

Derimod passer den perfekt på en hylde eller et bord med den lille hvide stålfod, der følger med og blot skal skubbes ind i højttaleren uden skurer. Modsat Zipp kommer den nye højttaler også med et vægbeslag, så den kan monteres på væggen.

Netop vægbeslaget er næsten er kapitel for sig, fordi det er lavet som en enkel og elegant, hvid krog, som passer perfekt ind i et hul bag i højttaleren. Her er skuer også overflødige – bortset lige fra dem, du skal bruge til at sætte krogen fast på væggen.

Det betyder også, at du uden problemer kan pille højttaleren ned af væggen, når du ønsker det, og stille den på foden, uden at det af den grund ser sjusket ud på din væg. ”Du kan jo hænge din jakke på den”, som Libratones kreative chef, Kristian Krøyer, sagde til præsentationen.

Noget af det, jeg især var begejstret for, da jeg testede Zipp, var netop designet og det faktum, at det er en højttaler, som både jeg selv og min kæreste gerne vil have stående i vores hjem. Det samme gør sig gældende for Loop. Det vidner de mange nysgerrige blikke og positive kommentarer fra redaktionens øvrige kvindelige medarbejdere i den grad også om.

Lyd

En højttaler skal selvfølgelig kunne mere end bare at se pæn ud. Og det formår Libratone Loop heldigvis også.

Loop er sin lillebror Zipp overlegen på lydsiden. Den nye musikafspiller er også udstyret med Libratones FullRoom-teknologi, der - som navnet antyder - spreder lyden rundt i rummet, men hvor lyden fra Zipp’en druknede i et større rum, har Loop’en derimod intet problem med at fylde hele rummet med fyldig og behagelig lyd.

Bassen er dyb og klar - uden at være buldrende, diskanten tydelig - uden at være skinger, og generelt er der langt mere power på lydoplevelsen, selvom Loop’en ikke er mere end 33 centimeter i diameter.

Jeg har lyttet til musik fra højttaleren med lav, mellem og høj lydstyrke, jeg har lyttet til rolige ballader, upbeat popnumre, elektroniske basrytmer og larmende guitarsoloer, og hver eneste gang er jeg tilfreds med det, jeg hører. Det gør Libratone Loop til min nye bedste musikven.

Er du ikke helt hundrede procent tilfreds med det, du hører, kan du finjustere lyden via den tilhørende app, der også kan hjælpe med at skabe forbindelse til et netværk, i forhold til omgivelser og musiktype. Den mulighed har jeg dog endnu ikke haft behov for at benytte, men det er godt at vide, at den er der.

Funktionalitet

Ganske som de andre højttalere i Libratone-familien, er Loop trådløs, og du streamer musik via din iOS-enhed, Mac eller pc med AirPlay-teknologien eller via en anden enhed med DLNA-teknologien.

Desuden er også denne højttaler udstyret med Libratones egenudviklede PlayDirect-teknologi, der giver dig mulighed for at streame musik, selvom du ikke er i nærheden af et trådløst netværk. PlayDirect fungerer kun til iOS og iTunes. Højttaleren understøtter ikke Bluetooth.

Vi elsker

Loop er ekstrem let at sætte op: Du skal blot slutte din iOS-enhed til højttalerens USB-port, trykke på de to eneste knapper, der er på bagsiden, og på den måde kan du dele netværksopsætningen fra enheden.

Har du en Android- eller Windows Phone-enhed er det heller ikke noget problem – du kan oprette forbindelse med DLNA eller minijack-stik.

Jeg oplevede ingen problemer med at få det til at virke, og efter min vurdering er det så enkelt, at alle kan klare det – også uden at gøre brug af den medfølgende brugsanvisning.

Det er desuden et kæmpe plus, at jeg kan lytte til musik fra streamingtjenester som eksempelvis WiMP og Spotify ud over den musik, jeg har liggende på mine enheder. Det er i øvrigt også muligt med Libratones andre produkter.

Kigger man Loop efter i sømmene er der masser af frække detaljer, som samlet set er med til at give produktet sit eksklusive udtryk. Tag eksempelvis magneten ved Libratone-knappen, lyset i knappen, der langsomt tænder og slukker på en måde, der simulerer, at højttaleren trækker vejret, eller selve højttaleren, der også afspiller lyd fra kanterne på bagsiden, så væggen kan reflektere lydbølgerne ud i rummet.

Vi hader

Loop koster 3.700 kroner, og det er for de fleste mennesker mange penge at bruge på en lille alt-i-en højttaler.

Prisen placerer Loop i en klasse, hvor der findes mange gode alternativer. Vil du blot lytte til musik fra mobilen, kan du finde fine højttalere i et betydeligt lavere prisleje, men hvis du derimod samtidig går op i lækkert design og vil have et produkt, der skiller sig ud fra mængden, er Loop pengene værd.

Lige så legende let det var at skifte cover på Zipp, lige så besværligt er det at gøre det på Loop. Jeg havde problemer med at få stoffet placeret ordentligt og derefter at få det glattet helt ud uden rynker. Det er på trods af den tidligere nævnte magnet i uldcoveret, der passer rundt om Libratone-knappen.

Modsat Zipp har Loop ikke noget indbygget batteri og har derfor brug for en strømledning for at virke. Der er dog heldigvis ikke nogen ekstern forstærker. Problemet med strømforsyningen er, at det ser virkelig ufikst ud, når højttaleren hænger på væggen, og den grå ledning skal hænge ned. Her er en tynd kabelskinne, der kan skjule ledningen, næsten et must.

Ledningen er derimod ikke noget problem, når du har højttaleren stående på en reol eller lignende, hvor den uden problemer kan gemmes væk bag noget andet.

Skulle jeg ønske mig noget anderledes, er det, at Loop samtidig også havde et indbygget batteri.

Libratone Zipp og Libratone Loop side om side

Beeps dom

Libratone Loop er endnu en genistreg fra danske Libratone, der efterhånden har markeret sig som en af de helt store spillere på markedet, når det kommer til trådløs lys. Folkene bag har gjort et solidt og godt stykke arbejde.

Efter tre uger med Loop er jeg solgt – jeg kan lide, hvad jeg ser, og jeg kan lide, hvad jeg hører.

Selvom lydbilledet opleves enormt detaljeret, kan du få bedre trådløs lyd derude. Du kan også finde billigere trådløse højttalere. Men du finder næppe et så gennemført produkt som Loop, der både rummer eksklusivt design og leverer overbevisende lyd fra en enkelt lydkilde til en pris på under 4.000 kroner.

For når alt kommer til alt, er det vel ikke specielt overraskende, at Loop har fået en pris på 3.700 kroner, som ligger under prisen på Live og over prisen på Zipp, da den rent styrkemæssigt også ligger sig midt imellem netop de to produkter?

Adspurgt om, hvem Loop henvender sig til, er svaret fra firmaet klart: Alle forbrugere – også dem, der allerede ejer Zipp eller et andet Libratone-produkt. Dette er ud fra ideen om, at når først kunderne er blevet lokket ind i Libratone-universet, køber de flere Libratone-produkter, og jeg er tilbøjelig til at give firmaet ret.

Vil jeg anbefale Libratone Loop? Svaret er ja. Og det er uanset, om du har en stue fyldt med eksklusive designermøbler, et IKEA-hjem eller noget helt tredje, for Loop passer ind overalt.