TEST: Skærmen passer på dine øjne

Philips Lightframe 220X1 udsender et blåt lys fra skærmens ramme, der lover at afstresse og berolige dine øjne. Vi har prøvet skærmen igennem to ugers tid. 

Igennem de sidste to uger har jeg haft fornøjelse af, at have Philips' nye Lightframe-skærm stående på skrivebordet. Den hedder Lightframe 220X1 og adskiller sig fra alle de andre ved at love, at skåne dine øjne mens du arbejder med den.

Den 22-tommer store skærm er udstyret med en halvanden centimeter tyk ramme, der udsender et køligt blåt lys. Ifølge Philips har det en "beroligende og revitaliserende indvirkning" på dine øjne. Ideen er, at det virker afslappende på dine øjne, så de bliver mindre trætte og så du bedre kan koncentrere dig. Som en bonus ser det også ganske cool ud og giver din stue eller dit arbejdsværelse et futuristisk look.

Derudover har den også et ganske behageligt design. Den er holdt i et neutralt, hvidt piano-look, der gør sig ganske godt, og som givetvis passer ind i langt de fleste hjem. Du kan justere betragtningsvinklen til skærmen, men ikke højde, hvilket muligvis vil være et problem for nogen.  Det skal dog siges, at skærmen er hævet cirka 10 centimeter over bordet, så den er behagelig at arbejde med igennem længere tid.

Virker det blå lys så? Ja, det synes jeg. Mine øjne er helt sikkert mindre trætte og udkørte efter en lang dag foran computeren. Det kan dog også skyldes, at jeg er vant at kigge på en noget mindre 15-tommer skærm. Jeg har dog tidligere arbejdet foran meget store skærme, på op til 24-30 tommer, og selv der bliver man ofte træt i øjnene efter en lang arbejdsdag.  Det lader altså til, at Lightframe-konceptet virker. Det blå lys har en beroligende effekt, og da skærmen kun koster 1.850 kroner, hvorfor så ikke tage det med?


Hvis vi skal brokke os over noget, så må det være opløsningen på 1650 x 1050 pixel. Det er godt nok standard for 22-tommer skærme, men det er altså bedre med lidt mere virtuel skrivebordsplads, når du får 1920 x 1200 pixel at arbejde med. Det vil dog uden tvivl også hæve prisen noget på skærmen.

Philips lover god kontrast og dybt sortfarve-niveau og skærmen gør det da også godt både til billedbehandling, video og spil. Den indbyggede SmartImage-funktion giver dig mulighed for at ændre på kontrast, farvemætning og skarpheden alt efter om du arbejder med Office, ser film, roder med billeder eller spiller spil. Jeg beholdt dog altid indstillingen på standard, da jeg var mest tilfreds med billedkvaliteten der.

Du kan tilslutte Lightframe 220X1 via VGA eller DVI-kabel, og der er også en enkelt USB-port i venstre side, så du nemt kan tilkoble kamera, MP3-afspiller eller et USB-drev.

VI ELSKER Holder hvad den lover. Lækkert, minimalistisk design. Ser cool ud. Prisen.

VI HADER Opløsningen på "kun" 1680 x 1050 pixel. Kun én USB-port.

Philips Lightframe 220X1

PRIS: 1.850 kr.

2
Kommentarer

Hmm det lyder slet ikke så dårligt! Men lige pt. kører jeg med 2 x 19" 4:3 skærme i en opløsning der hedder 2560x1024 .. og jeg tror jeg vil have svært ved at vænne mig til den "lille" opløsning en 22" har i forhold til mine 2x19 =/

op
8 brugere har stemt

Jeg har en Samsung "22" den er ågså god og kan p.t købes til 1799,-

op
10 brugere har stemt

Indsend kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Seneste historier

Indtast din e-mail adresse

Redaktøren anbefaler

Apples top-tablet, iPad Air 2 er en hurtig, let og imponerende sag. Men underligt nok så er den også Apples egen største fjende. Du vil hellere have den end en iPad Mini.

Afstemning

Hvilken konsol skal du have?: