’Lille’ Chat-app nærmer sig en halv milliard brugere

Chat-appen WhatsApp er blevet en kæmpe succes. På blot et år har appen fået fordoblet sin brugerskare til 430 millioner aktive brugere verden over, hvilket er imponerende, når man tænker på, hvilke giganter som WhatsApp er oppe imod inden for chatgenren: Facebook, Google, Skype og Apples egen beskedApp.

Ifølge firmaets Co-founder Jan Koum bearbejder WhatsApp over 50 milliarder beskeder hver eneste dag sammen med hundreder af millioner af foto-uploads, hvilket er væsentligt flere end de mere dedikerede fotodelingsapps såsom Instagram, der ’kun’ bearbejder 55 millioner fotos om dagen.

Måske netop er det firmaets anonymitet, der har været en af grundene til app’ens succes. Programmet er ikke gratis, men koster syv kroner om året – dog er det første år gratis - og har længe kørt filosofien: ”No ads, No games, No gimmicks”, hvilket de holder ved. Der er ingen reklamer, ingen ubrugelig støj, og ingen små underlige spil.

For mange er det også den app at gå til, hvis man har venner i udlandet. SMS’er kan koste mange penge, hvis det skal sendes til udlandet, og her går man i stedet til chatsystemer som WhatsApp. Det koster kun datatrafik, og mange abonnementer har en tilhørende datapakke.

WhatApps udvikling fra April 2013, August 2013 til januar 2014. Kilde: Statista

Bruger du selv WhatsApp eller har du andre chat-apps, som du finder bedre?