Matrix-folkene er klar med ny sci-fi film

De to Wachowski-søskende er nok stadig mest kendt for deres Matrix-serie, der med sin første film satte en ny standard inden for grafisk arbejde og kameraførelse i filmindustrien. Nu er de på vej med et nyt sci-fi drama, ’Jupiter Ascending’.

Filmen handler om Jupiter Jones, en russisk immigrant i USA, der lever af at gøre toiletter rene. Hun møder Caine, en interplanetarisk kriger der er sendt til at dræbe Jupiter, da hun har præcist de samme gener som Universets galakse, og så starter historien ellers.

Filmen er spækket med stjernenavne som Mila Kunis, Channing Tatum og Sean Bean (Det vides endnu ikke, om Sean Bean igen, igen…igen vil dø i denne film), og er Wachoski-søskendes første film siden de lavede filmen Cloud Atlas, der med sin noget indviklede historie fik en noget blandet modtagelse.

Sætter deres aftryk på verden

Søskendeparret har hele vejen igennem deres fælles karriere som instruktører, forfattere og filmproducenter arbejdet med film, der flere gange har sat tydelige aftryk i kulturhistorien.

Da den oprindelige The Matrix blev udgivet tilbage i 1999 var det brugen af den såkaldte ’bullettime’-effekt, hvor tiden stoppede, men kameraet fortsatte rundt om karaktererne. En effekt som efterfølgende er brugt i andre film og spil som for eksempel Max Payne.

Andre film som V for Vendetta har haft en helt anden, og nok noget mere uventet effekt, på populærkulturen. Hovedpersonen ’V’s Guy Hawkes-maske blev efter filmen udkom i 2006 et symbol for hackergruppen ’Anonymous’, og den er efterfølgende også brugt i forbindelse med Occupy-bevægelserne og andre demonstrationer efter.

Om Jupiter Ascending kommer til at fĂĄ lige sĂĄ stor betydning for filmkulturen som The Matrix er endnu uvist, men den kommer i hvert fald til de danske biografer i juli 2014.