TV: Verdens første printede riffel affyrer 14 skud

En canadisk våbensmed har med held affyret 14 skud med en riffel, han har printet med en 3D-printer. Dette er anden gang, våbensmeden har forsøgt sig. Første gang gik riffelløbet i stykker efter et enkelt skud, men nu har han forbedret designet og kan altså bruge plastikriflen flere gange uden problemer. Først efter det 14. skud gik løbet i stykker.

Våbensmeden vil give alle fri adgang til at printe riflen, som han kalder for Grizzly, og som man kan se i videoen herunder, så minder den lidt om en gammeldags muskedonner. Man skal nemlig tage løbet af og fjerne det brugte patronhylster, før man kan genlade riflen. På trods af det går der under 20 sekunder mellem skuddene i videoen.

Plastikvåben skaber debat

3D-printede våben har skabt stort debat, da teknologien giver stort set alle adgang til at anskaffe sig skydevåben. I maj måned lagde amerikanske våbenentusiaster designet til en 3D-printet pistol frit tilgængeligt på nettet. Pistolen bestod af 16 enkeltdele, hvoraf man kunne printe de 15 i plast.

Kort tid efter satte den amerikanske regering dog en stopper for projektet og beordrede folkene bag til at fjerne designfilerne til pistolen. På det tidspunkt var filerne dog allerede blevet downloadet mere end 100.000 gange, og det tager ikke lang tid at finde sider, hvor man kan downloade filerne, hvis man søger på Google.

Spørgsmålet er så, om myndighederne også vil sætte en stopper for Grizzly-riflen. Du kan se den i aktion her:

Kilde: Mashable