Læserne: ’Billig’ iPhone er for dyr, Apple

Når Apple lancerer nye produkter, ser hele verden med.

Det gælder ikke mindst TV 2 Beep-læserne, der at dømme ud fra antallet af kommentarer på Facebook og på de enkelte iPhone-relaterede artikler har fulgt Apples lancering af iPhone 5S og iPhone 5C både før under og efter eventen tæt.

Og det er tydeligvis ikke kun finansmarkedet, der er skuffet over Apples lancering, der langt fra bød på store overraskelser.

Prisen er for høj

For første gang i Apples historie var der ikke bare en, men hele to telefoner på agendaen – dette et tydeligt forsøg på at hamle op med konkurrenterne i et marked, som især Samsung sidder tungt på.

Det er ikke gået læsernes næser forbi, og det er primært prisen på iPhone 5C, som Apples bud på en mellemklasse-telefon hedder, de har en skarp holdning til.

Der er endnu ikke meldt noget officielt ud fra Apple omkring danske priser, men ifølge TV 2 Beeps kilder får den ’billige’ iPhone en pris på lige over 4.000 kroner uden abonnement, og det er alt for dyrt, mener læserne:

- Det er overraskende, at de ikke har banket prisen på 5C bare lidt længere ned. 800-1.000 kroner yderligere, så den bliver til at betale for langt flere, skriver Peter Knutsen på Facebook.

Per Larsen er enig og mener, at Apple får svært ved at stjæle Android-kunder med iPhone 5C, selvom det er målet:

- De skal ramme segmentet mellem 2- og 3.000, hvis de skal konkurrere med Android mellemklasse telefoner. Nu hugger de kun omsætning fra sig selv, skriver han.

- Hvis den koster 3.000 kroner, så er det alt for meget. Det er jo i bund og grund en ”gammel” mobil, der lige bliver pakket fint ind og af sted igen. Trist, men folk skal nok købe den alligevel, skriver hr.soegaard i TV 2 Beeps kommentarfelt.

Lader sig diktere af markedet

Den holdning deler TV 2 Beeps redaktør, David Guldager, som mener, at Apples iPhone 5C er et ”tarveligt salgshit” og stiller spørgsmålstegn ved, hvorvidt nu afdøde Apple-stifter, Steve Jobs, overhovedet ville have godkendt den nye telefon, hvis han stede var her:

- Umiddelbart er iPhone 5C simpelthen et for letkøbt produkt fra Apple, der egentlig kun har sin berettigelse i Kina. Herhjemme er det en telefon, der både er grim (ud fra øjet, som ser den), kedelig og alt for dyr til at være en mid-end-mobil, skriver han.

- At Apple er gået fra at være et selskab, der fokuserede på egne veje og ikke lod sig diktere af markedet, til nu at være et, der lancerer på baggrund af pressede markedsandele, går desværre også ud over brandet og innovationen for selskabet.

Du kan læse hele hans kommentar til Apples nye produkter her.

Er klar til at købe 5S

En stor del af dem, der har givet deres mening til kende, forholder sig blandt andet kritisk til, hvad efterfølgeren til den populære iPhone 5 med navnet 5S har at byde på. Innovation er således noget af det læserne efterlyser fra Apple:

- Tja, den er jo hurtig og nogle nye ting kan den. Kom nu med noget helt nyt, Apple, skriver Constantin Sørensen blandt andet.

I den mere tekniske afdeling diskuterer læserne på TV 2 Beep heftigt, hvad der er fordelene ved et 64-bit system, som iPhone 5S er udstyret med, mens der dog stadig er en stor del af læserne, som er parate til at hive dankortet frem, når iPhone 5S lander på de danske butikshylder. Apple har således stadig godt fat i forbrugerne – også på det danske marked.

Her er et lille udpluk af de positive tilkendegivelser fra Facebook:

- Det er must have, skriver Teis Ravn.

- Kører iOS 7 nu på 5’eren – bliver endnu federe i 64 bit på 5S’eren, skriver Andreas Heise Christiansen.

- Jeg må eje 5S’eren, meddeler Frederik Randrup Jensen.