Nu er Instagrams Snapchat-konkurrent officiel

Der findes allerede et hav af apps, hvor omdrejningspunktet er deling af billeder, og nu er der kommet endnu en at holde styr pÄ. Foto: Instagram

Instagrams seneste app Bolt, en besked-app, som blev lĂŠkket i sidste uge, er nu officiel.

App’en bliver i fĂžrste omgang rullet ud som test i New Zealand, Singapore og Sydafrika, og det er endnu uvist, hvornĂ„r app’en bliver tilgĂŠngelig i andre lande. IfĂžlge det Facebook-ejede Instagram sker det ”snart”.

- Bolt er den hurtigste mĂ„de at dele et billede eller en video pĂ„: Det krĂŠver bare et enkelt tryk at optage og sende. Vi har besluttet at starte smĂ„t med Bolt - kun i en hĂ„ndfuld lande - for at sikre, at vi kan tilpasse os og samtidig sĂžrge for en god oplevelse. Vi forventer at rulle app’en bredt ud snart, siger en talsmand til tech-sitet Mashable.

Bolt har lÄnt funktioner fra bÄde konkurrenten Snapchat og Facebooks egen Slingshot, der blev lanceret sidste mÄned.

Brugerne opretter sig med deres telefonnummer og kan maksimum have 20 venner pÄ deres favoritliste og dermed i deres netvÊrk. Det er kun muligt at sende beskeder til en person ad gangen.

Skal du tage et billede eller optage en video og sende indholdet, krÊver det bare et enkelt tryk (hold nede, hvis det er en video) pÄ en af dine kontakters profilbillede, og ganske som med Snapchat og Slingshot har du ogsÄ mulighed for at indsÊtte tekster pÄ beskederne.

Du kan reagere pÄ billed- eller videobeskeder med tekst- eller billedsvar, som vi kender det fra Snapchat, og som med Slingshot forsvinder beskederne, sÄ snart de er blevet swipet vÊk.

Selvom Bolt er udviklet af holdet bag Instagram, er de to apps to forskellige tjenester, som ikke bliver forbundet med hinanden. Du kan dog komme til at se reklamer for den nye app pÄ Instagram.